Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αλληλέγγυος στους σπουδαστές των Δραματικών Σχολών ο Γιάννης Χαρούλης (φωτο+vid)

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης συμμετείχε στη συναυλία που οργάνωσε το Συντονιστικό των Δραματικών Σχολών της Θεσσαλονίκης στο Βασιλικό Θέατρο

Την αλληλεγγύη του στους σπουδαστές των παραστατικών τεχνών εξέφρασε έμπρακτα ο τραγουδοποιός Γιάννης Χαρούλης, ο οποίος έπαιξε στη συναυλία που οργάνωσε το Συντονιστικό των Δραματικών Σχολών της Θεσσαλονίκης στο Βασιλικό Θέατρο.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρέσυρε με τα τραγούδια του τους σπουδαστές και αλληλέγγυους που κατέκλυσαν τον εξωτερικό χώρο του θεάτρου, αλλά και τα γειτονικά πάρκα της Νέας Παραλίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μουσική διαμαρτυρία ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, υπονομεύει τα εργασιακά τους δικαιώματα και αποτελεί πλήγμα για την τέχνη στη χώρα.

Εκτός από τον Γιάννη Χαρούλη, στη σημερινή δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων με συναυλίες αλληλεγγύης, συμμετείχε και ο Nomik, ο οποίος επίσης εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των σπουδαστών και του κάλεσε να μείνουν ενωμένοι, τονίζοντας πως αυτή είναι η μόνη απάντηση στην κυβέρνηση. Οι διοργανωτές, εξάλλου, ευχαρίστησαν και την εκπομπή "Μουσικό Κουτί" που προσέφερε τον αναγκαίο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Το Συντονιστικό των Δραματικών Σχολών της Θεσσαλονίκης, που έχει καταλάβει το Βασιλικό Θέατρο από την προηγούμενη εβδομάδα, δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του που είναι η απόσυρση του ΠΔ85 και η ανωτατοποίηση των σπουδών στις παραστατικές τέχνες.