Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Αγορά: Η Black Friday έφερε χαμόγελα σε εμπόρους και καταναλωτές

Για ικανοποιητική κίνηση κάνουν λόγο οι έμποροι σε μία πρώτη αποτίμηση – Ακολουθεί η «Cyber Monday» για... πάρτι διαδικτυακών αγορών

Αν και το πραγματικό ταμείο για τα αποτελέσματα της Black Friday, θα γίνει μετά την ολοκλήρωσή της - κάποιοι μάλιστα επιχειρηματίες θα διατηρήσουν τις μειωμένες τιμές και το Σάββατο και την Κυριακή, κατά την οποία η αγορά θα είναι ανοιχτή στη Θεσσαλονίκη - ωστόσο τα χαμόγελα, αν και συγκρατημένα από τους λιανέμπορους, μαρτυρούν μία ικανοποιητική κίνηση.

Όσοι, πάντως, καταναλωτές  δεν προλάβουν τις μειωμένες τιμές της Black Friday, σε κάποιες επιχειρήσεις κοντεύει το... μήνα, θα έχουν την ευκαιρία για διαδικτυακές αγορές, στο πλαίσιο της «Cyber Monday» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, καθώς τα ηλεκτρονικά καταστήματα θα έχουν την τιμητική τους με σημαντικές προσφορές.

Η Black Friday, ξεκίνησε με φόρα  - εικόνα που εξακολουθεί να υφίσταται – καθώς από το πρωί δεν ήταν λίγοι οι καταναλωτές που σχημάτισαν ουρές έξω από καταστήματα ενδυμάτων και αθλητικών ειδών στην οδό Τσιμισκή αλλά και σε εμπορικά κέντρα, προκειμένου να προλάβουν να αγοράσουν τους προϊόντα που τους ενδιέφεραν.

 

 

 Οι έμποροι σε μία προσπάθεια να δελεάσουν τους καταναλωτές προχώρησαν σε γενναίες εκπτώσεις έως 50% σε καλλυντικά, έως 40% σε υποδήματα, έως 60% και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 80% σε ενδύματα.

«Ο κόσμος είναι πιεσμένος οικονομικά. Ωστόσο σήμερα, έστω και περιορισμένα έκαναν κάποιες αγορές κυρίως σε ενδύματα και αθλητικά είδη» σημειώνει έμπορος που δηλώνει αρκετά ικανοποιημένος από την κίνηση στο κατάστημα του, μάλιστα όπως συμπληρώνει η «κίνηση ήταν καλύτερη από ότι περίμενα».

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίζονται και άλλοι έμποροι με τους οποίους συνομίλησε η Voria, οι οποίοι επισημαίνουν πως η σημερινή ημέρα είναι μία καλή ευκαιρία για αγορές σε πραγματικά μειωμένες τιμές. Όπως λένε «η  Black Friday είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές, προκειμένου να αγοράσουν επώνυμα προϊόντα, τα οποία δεν μπορούν να πάρουν άλλες μέρες λόγω των υψηλών τιμών τους».

«Ψώνισα αυτά που ήθελα σε σημαντικά μειωμένες τιμές. Είχα κάνει έρευνα αγοράς, γνώριζα τι χρειαζόμουν και τις αρχικές τιμές των προϊόντων που ήθελα. Οι εκπτώσεις είναι πραγματικά καλές» σχολιάζει καταναλωτής.
Σύμμαχος πάντως είναι και ο καλός καιρός με τους Θεσσαλονικείς να έχουν πλημμυρίσει το κέντρο έστω και για βόλτα στα μαγαζιά.