Skip to main content

Σβίγκου: Αστειότητες τα σχόλια για σκευωρία στην υπόθεση Novartis

«Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι υπάρχει μια τέτοιου τύπου διεθνής συνωμοσία μόνο και μόνο για να πληγεί η ΝΔ» σημείωσε η Ράνια Σβίγκου.

Νέα επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε, με αφορμή την υπόθεση Novartis, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, κάνοντας λόγο για προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών.

«Πρόκειται για ένα διεθνές σκάνδαλο το οποίο ξεκίνησε από την αμερικανική δικαιοσύνη και τις αμερικανικές αρχές» σχολίασε η κ. Σβίγκου και διευκρίνισε: «Δικαστικές έρευνες διεξάγονται αυτή τη στιγμή σε πάνω από 20 χώρες και βέβαια κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι υπάρχει μια τέτοιου τύπου διεθνής συνωμοσία μόνο και μόνο για να πληγεί η Ν.Δ».

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Σβίγκου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεπεράσει το στάδιο του πανικού και φτάνει στο σημείο να εκφοβίζει τη δικαιοσύνη προσβάλλοντας τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν ξεκινήσει τις έρευνες.

«Βλέπουμε τη λυσσαλέα αντίδραση όλου του παλιού πολιτικού συστήματος που είναι σα να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, ενώ αυτή τη στιγμή θα έπρεπε όλα τα πολιτικά κόμματα να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξή τους στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό περιμένουν οι πολίτες, οι οποίοι έχουν χάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς. Οι πολίτες θέλουν διαφάνεια, θέλουν δικαιοσύνη και θέλουν απερίσπαστη η δικαιοσύνη να κάνει το έργο της», τόνισε η κ. Σβίγκου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι κάθε πολίτης έχει τεκμήριο αθωότητας και η κυβέρνηση δείχνει σεβασμό απέναντι του αλλά, όπως πρόσθεσε, η Ν.Δ και τα στελέχη της θα έπρεπε, κατά τα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ, να επιδιώξουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης και «να μην προσπαθούν να ρίξουν σκιές και στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, αλλά και στους μάρτυρες».