Skip to main content

Στις 6 Ιουνίου οι πανελλαδικές για ΕΠΑΛ και στις 7 για ΓΕΛ

Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου

Στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και την επόμενη μέρα, στις 7 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Πριν τις πανελλαδικές θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις. Όπως αναφέρει, μάλιστα το υπουργείο «οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πλέον αποσυνδεθεί από τις απολυτήριες και αφορούν αποκλειστικά την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να έπονται των απολυτηρίων».

Έτσι, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν στο διάστημα 11-26 Μαΐου 2017. Οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια θα διεξαχθούν στο διάστημα 11 Μαΐου-2 Ιουνίου 2017.