Skip to main content

Στην Αθήνα ο επικεφαλής της Eldorado Gold, για τις Σκουριές

Εάν μέχρι το Μάρτιο δεν λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τα έργα στη Χαλκιδική, η Εldorado Gold θα παγώσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα έρχεται την επόμενη εβδομάδα ο  κ. Πολ Ράιτ, επικεφαλής της Eldorado Gold, εξαιτίας των ανοιχτών θεμάτων που συνδέονται με την αδειοδότηση της μονάδας στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο κ. Ράιτ θα προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι αν δεν επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στη δραστηριότητα της εταιρείας, μέχρι το Μάρτιο, η Eldorado και, κατ΄επέκταση η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, θα σταματήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα στη χώρα μας.

Ο κ. Πολ Ράιτ έχει ζητήσει συνάντηση τόσο από τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, όσο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος του επενδυτικού προγράμματος της Eldorado στη Χαλκιδική είναι της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ εξασφαλίζοντας μέχρι στιγμής εργασία σε περισσότερους από 2.000 εργαζομένους μαζί με τις εργολαβικές υπηρεσίες.

Αυτό που προβληματίζει την εταιρεία είναι ότι ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία, στις 2 Νοεμβρίου, φέρεται να έγινε δεκτή η προσφυγή της αλλά και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και άλλων σωματείων κατά της απόφασης Σκουρλέτη για ανάκληση των τεχνικών μελετών του έργου στις Σκουρίες και τμήματος της Ολυμπιάδας.