Skip to main content

Αμερικανικές πολυεθνικές επενδύουν στη Θεσσαλονίκη - Νέα γραφεία και προσλήψεις η Chubb, έρχεται η Concentrix

Μπαράζ προσλήψεων από τον ασφαλιστικό κολοσσό Chubb, έρχεται και η αμερικανική Concentrix

Με δυναμικό τρόπο φαίνεται ότι εξελίσσεται η επένδυση του πολυεθνικού κολοσσού των ασφαλίσεων Chubb Insurance στη Θεσσαλονίκη καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στη λήψη τελικής απόφασης για τον χώρο στον οποίο θα στεγαστεί.

Ο επιχειρηματικός γίγαντας με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα περίπου 52 δισ. δολαρίων το 2022, βρίσκεται κοντά στην τελική επιλογή για τη μίσθωση του κατάλληλου χώρου, περί τις 4.000 τμ, καθώς έχει ακτινογραφήσει την αγορά της πόλης και πλέον διαθέτει εναλλακτικές λύσεις τόσο στα ανατολικά, όσο και στα δυτικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Ντινόπουλος, υπεύθυνος Συμβουλευτικής και Υπηρεσιών Συναλλαγών της Atria Property Services, μέλους της CBRE «στόχος είναι τα νέα γραφεία της Chubb να λειτουργήσουν μέσα  στο πρώτο εξάμηνο του 2024». Σημειώνεται πως η Atria Property Services, μέλος της CBRE, είναι η σύμβουλός ακινήτων της Chubb, η οποία έχει ήδη συγκροτήσει έναν πυρήνα ανθρώπων που θα την βοηθήσουν να ξετυλίξει το σχέδιό της, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει να επιδίδεται σε ένα μπαράζ προσλήψεων στοχεύοντας να απασχολήσει το επόμενο διάστημα περί τους 150 εργαζόμενους. Σήμερα απασχολεί περί τους 30.

Οι θέσεις εργασίας που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της πολυεθνικής, αφορούν 17 κατηγορίες εξειδικευμένων επαγγελματιών του ευρύτερου χώρου της τεχνολογίας και των ψηφιακών εργαλείων.

Ποια είναι η Chubb

Η μητρική εταιρεία Chubb Limited είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και περιλαμβάνεται στον δείκτη S&P 500, ενώ διατηρεί εκτελεστικά γραφεία στη Ζυρίχη, την Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι και σε άλλες τοποθεσίες. Η Chubb θεωρείται η 11η μεγαλύτερη στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά και χαρακτηρίζεται διεθνώς ως γίγαντας του κλάδου των ασφαλίσεων. Η μητρική εταιρεία Chubb Ltd  κατέχει assets αξίας 200 δισ. δολ., τα εγγεγραμμένα της ασφάλιστρα το 2022 έφτασαν στα 52 δισ. δολάρια και είχε καθαρή κερδοφορία ύψους 5,3 δισ δολ.

Στην τελική ευθεία και η Concentrix

Η Chubb δεν είναι όμως η μοναδική πολυεθνική που τοποθετείται στη Θεσσαλονίκη καθώς, όπως είχε γράψει η Voria.gr, την πόλη σκάναρε και η Concentrix, αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στην δέσμευση πελατών και την επιχειρηματική απόδοση.

Πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία μίσθωσης γραφειακών χώρων περί τα 1.000 τμ στο κέντρο της πόλης.
Ο αμερικανικός όμιλος, εισηγμένος στην αγορά Nasdaq, με έσοδα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020,  απασχολεί περισσότερα από 290.000 άτομα παρέχοντας  ένα ευρύ φάσμα λύσεων και υπηρεσιών digital CX όπως και συμβουλευτικής.