Skip to main content

Συντήρηση και επισκευή πεζοδρομίων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τη συντήρηση και επισκευή πεζοδρομίων στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Τη συντήρηση και επισκευή πεζοδρομίων στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας προϋπολογισμού δαπάνης 500.000 ευρώ, ενέκρινε την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της 12ης τακτικής του συνεδρίασης.

Το έργο, που περιλαμβάνει αποκατάσταση των φθορών σε πλακοστρώσεις, κράσπεδα και δενδροδόχους, στοχεύει στην άρση της επικινδυνότητας των πεζοδρομίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί απρόσκοπτη και ασφαλής διέλευση των πεζών σε όλο το μήκος τους.

Παράλληλα, αποσκοπεί στον ευπρεπισμό των πεζοδρομίων οδών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με ταυτόχρονη διατήρηση του χαρακτηριστικού αρχιτεκτονικού ύφους της κάθε περιοχής.

Η ανάγκη παρέμβασης των υπηρεσιών του Δήμου προέκυψε λόγω παλαιότητας και πολυετούς χρήσης από την κυκλοφορία των πεζών, των παρεμβάσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, καθώς και της ανάπτυξης των δένδρων που προκαλούν φθορές στο πλακόστρωτο.