Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης για καρναβαλική παρέλαση: Δεν δίνεται άδεια σε φυσικό πρόσωπο - Διάλογος για την επόμενη χρονιά

Εξηγήσεις από τη διοίκηση του δήμου για την καρναβαλική παρέλαση

Την πρόθεση της διοίκησης να ανοίξει τον διάλογο για τον εορτασμό της Αποκριάς από την επόμενη χρονιά επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, μια μέρα μετά την καρναβαλική παρέλαση στην πόλη, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου.

«Υπήρξε αυτή η εθελοντική συμμετοχή η οποία κατέβασε στους δρόμους πολύ κόσμο. Βλέποντας αυτό το αποτέλεσμα, επικοινώνησα με τη Αστυνομία και ζήτησα να διευκολυνθούν με οποιοδήποτε τρόπο οι καρναβαλιστές, οι συμπολίτες μας, και είπαμε ότι αμέσως μετά να ανοίξει ένας διάλογος αφού, εφόσον η πόλη θέλει να υπάρξει μια τέτοια δράση, να γίνει με τρόπο για μια προστατευμένη διαδικασία», σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Βασίλης Γάκης, «δέχθηκαν ένα αίτημα ηλεκτρονικό κάποιας συνδημότισσας όχι για τη συνέργεια ή την αιγίδα του δήμου αλλά την παραχώρηση της λεωφόρου Νίκης και της Τσιμισκή για να πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση». «Ξέρετε ο δήμος δεν δίνει άδειες για τους δρόμους. Αρμόδια είναι η Τροχαία. Θέσαμε σκόπιμο να θέσουμε κατευθείαν στην Τροχαία κάποια θέματα. Ξεκαθαρίσαμε στην κυρία ότι δεν δίνεται σε φυσικό πρόσωπο να δοθούν χώροι δημόσιοι», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος. Όπως τόνισε ο κ. Γάκης, ο δήμος συμμορφώθηκε με την αρνητική εισήγηση της Τροχαίας.

«Η ανάγκη αυτής της έκφρασης, η οποία παλαιότερα κατακρίθηκε από αρκετούς, διαπιστώνουμε ότι είναι έντονη στην πόλη», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, τονίζοντας γι΄ αυτό ο δήμος ξεκινά τον διάλογο, ώστε να γίνεται οργανωμένα και με όλα τα μέτρα.