Skip to main content

Σε ένα μήνα το νέο αφεντικό της Εθνικής Ασφαλιστικής

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπου έναν μήνα από τώρα θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα από τα μεγαλύτερα, εν εξελίξει, projects, αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, υπολογίζεται ότι σε έναν μήνα από τώρα θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Δηλαδή, το αργότερο, αρχές έως τις Ιουνίου.

Προς το παρόν, δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα η short list, με τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, που θα κληθούν να υποβάλουν τις βελτιωμένες προσφορές. Είναι ωστόσο θέμα ημερών για να γίνει κάτι τέτοιο. Πάντως, να διευκρινισθεί εν προκειμένω ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο το έργο του συμβούλου πώλησης. Κι αυτό γιατί θα πρέπει, κατά κάποιο τρόπο, να «ομογενοποιήσει» τις προσφορές, για να τις καταστήσει συγκρίσιμες. Κι έτσι, να επιλέξει τις δύο επικρατέστερες.

Σε ό,τι αφορά στα πιθανά σενάρια, η προσφορά της κινεζικής Fosun φέρεται να είναι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον η μια επικρατέστερη. Η δεύτερη δεν έχει «κλειδώσει», ακόμα, αν και λέγεται ότι από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει η διάθεση να προκριθεί η πρόταση που έχει κατατεθεί από ομάδα ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια πληροφορία ότι στην Αθήνα βρίσκεται ιαπό σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού ομίλου Fosun. Ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει, ούτε πρόγραμμα έχει δημοσιοποιηθεί. Οπότε δεν αποκλείεται η πληροφορία να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.