Skip to main content

Αλήθειες και μύθοι για τα μεγάλα για Εθνική Ασφαλιστική

Σε κάθε περίπτωση, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, αλλά αν δεν καταλήξει, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και η πώληση της εταιρίας

Υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο που λέγεται ότι καθυστερεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει να κάνει με τους στόχους πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του δικτύου της τράπεζας και μετά την πώληση της εταιρίας. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, η πλευρά της CVC φέρεται να επιμένει ότι αν δεν κατοχυρωθεί ως προς αυτό το σημείο, τότε θα πρέπει το τίμημα να διαμορφωθεί χαμηλότερα από τα 440 - 460 εκατ ευρώ, όπου φαίνεται να έχει επιτευχθεί η κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. Σε κάθε περίπτωση, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, αλλά αν δεν καταλήξει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και η πώληση της εταιρίας μέσω της χρηματιστηριακής οδού. Η σχετική προετοιμασία, άλλωστε, λέγεται ότι ξεκίνησε για να υλοποιηθεί, αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί αυτό το ενδεχόμενο.  

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι υπάρχει ένας κανόνας της αγοράς που λέει πως ότι προαναγγέλλεται δεν είναι απαραίτητο να κλειδώνει κιόλας στο τέλος της ημέρας. Κι αυτό γιατί υπάρχει και το ναυάγιο της τελευταίας στιγμής, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που στην πραγματικότητα δεν συζητήθηκαν ποτέ. Για παράδειγμα: Υπάρχει εμπλοκή του κ. Ιβαν Σαββιδη, όπως λέγεται, στην υπόθεση της πώλησης του ξενοδοχείου President; Η απάντηση που δίνεται αρμοδίως είναι «όχι». Τότε γιατί αναφέρθηκε το όνομα του; Γιατί αυτόν τον καιρό αν κάποιο asset πρέπει να αποκτήσει υπεραξία στην πώληση του, τότε, όπως λέγεται, εμπλέκεται το όνομα του ομογενή επιχειρηματία. Πάντως να διευκρινισθεί ότι κι από την ιδιοκτήτρια εταιρία διαψεύδεται ακόμα και το σενάριο πώλησης του ξενοδοχείου. Οπότε στην πραγματικότητα δεν τέθηκε θέμα πώλησης.