Skip to main content

Προς καθολική αποχή από Δευτέρα οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης

Αποφασίζουν αύριο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους - Ζητούν την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για την απόσυρσή του, στρέφοντας το βλέμμα προς καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους την επόμενη εβδομάδα.

Αύριο, αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, κατά την οποία θα επικυρωθεί και τυπικά το αίτημα των μελών να απέχουν από τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης.

Είχαν προηγηθεί κι άλλες κινητοποιήσεις των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης με αποχή από δίκες καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, οι δικηγόροι απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς θεωρούν ότι οδηγεί σε καταστροφή τους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως με την προώθηση της οριζόντιας φορολόγησης. Οι λοιπές θέσεις του ΔΣΘ αναμένεται να κατατεθούν αύριο στην Ολομέλεια, όπου θα ανακοινωθεί και η απόφαση για την καθολική αποχή.