Skip to main content

Συνάντηση Δημήτρη Σαρηγιάννη με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Κεντρικό ζήτημα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη για τις θέσεις του δικηγορικού σώματος σε σχέση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Συνάντηση με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στα γραφεία του Δ.Σ.Θ., πραγματοποίησε σήμερα ο Δημήτρης Σαρηγιάννης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Νίκου Ανδρουλάκη με τη συνεργάτιδα του γραφείου, Ειρήνη Μαγδάκη. Τον κ. Σαρηγιάννη συνόδευσε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ, Στάθης Κουτσοχήνας, ενώ από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, οι αντιπρόεδροι, Ιωάννης Στεφάνου και Παναγιώτης Γιαννόπουλος, και τα μέλη του Δ.Σ. Μιχάλης Μήττας και Παύλος Σαλονικίδης.

Κεντρικό ζήτημα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, για τις θέσεις του δικηγορικού σώματος σε σχέση με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των ατομικώς δραστηριοποιούμενων ελεύθερων επαγγελματιών και ειδικότερα των δικηγόρων, καθώς και για την αποχή από τα καθήκοντά τους που έχει αποφασισθεί τουλάχιστον μέχρι τις 4.12.2023, ως μέσο αντίδρασης στο επερχόμενο νομοσχέδιο.

Από τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου τονίστηκε ο άδικος χαρακτήρας των οριζόντιων μέτρων που προωθούνται, τα οποία πλήττουν τους πιο αδύναμους επαγγελματίες, όσο και το απρόσφορο των μέτρων αυτών, που επιστρατεύουν ξεπερασμένα εργαλεία (τεκμήρια) στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι στόχευση του νομοσχεδίου δεν είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά ο περιορισμός της άσκησης ατομικής δραστηριότητας, καθώς οι προωθούμενες ρυθμίσεις δεν καταλαμβάνουν τις εταιρίες.

Παράλληλα με τα φλέγον ζήτημα του φορολογικού νομοσχεδίου, ο κ. Σαρηγιάννης ενημερώθηκε και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της πόλης στην άσκηση των καθηκόντων τους, όπως οι τεράστιες καθυστερήσεις στη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων Θεσσαλονίκης και Νεάπολης, που θέτουν σε κίνδυνο τις συναλλαγές και επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία της πόλης. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, ενημέρωση για τα σοβαρότατα προβλήματα που ανακύπτουν στην υλοποίηση του έργου της ανακατασκευής του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και αφορούν στην παράλληλη λειτουργία των Δικαστικών υπηρεσιών με την πραγματοποίηση των τεχνικών εργασιών.

Ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής, έχει κατ' επανάληψη αναδείξει τον άδικο χαρακτήρα των οριζόντιων μέτρων που προωθούνται, την αναχρονιστική λογική του, με εφαρμογή ξεπερασμένων μέτρων, καθώς και την ανακόλουθη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της.