Skip to main content

Πολωνία και Ουγγαρία απέρριψαν κοινό ανακοινωθέν της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Γρανάδα

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε σήμερα ότι η Βαρσοβία απέρριψε ένα κοινό ανακοινωθέν για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ κατά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Γρανάδα.

Διπλωμάτες τόνισαν επίσης στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι Πολωνία και Ουγγαρία εμπόδισαν την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για τη μεταναστευτική πολιτική.

Μετά την εξέλιξη αυτή μια κοινή ανακοίνωση θα αφορά μόνο το άλλο αντικείμενο των συνομιλιών της συνόδου, τη διεύρυνση της ΕΕ.

«Ως ένας υπεύθυνος πολιτικός, απορρίπτω ολόκληρη την παράγραφο των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής σχετικά με τη μετανάστευση», έγραψε ο Μοραβιέτσκι στο X.

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα εκδώσει ξεχωριστή ανακοίνωση για το μεταναστευτικό.

Νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι αντιρρήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας για τη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι θα μπλοκαριστεί μια οποιαδήποτε τελική συμφωνία για το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ