Skip to main content

Ποινές με αναστολή σε 6 οπαδούς Ηρακλή για αρπαγή οπαδού του ΠΑΟΚ

Επιτέθηκαν σε 18χρονο οπαδό του ΠΑΟΚ, χτυπώντας, απειλώντας και εξυβρίζοντας, τον συνέλαβαν, τον απήγαγαν και τον κατακράτησαν παράνομα.

Με ποινές φυλάκισης από 3,5 έτη έως 3 έτη και 10 μήνες, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν 6 οπαδοί του Ηρακλή για την αιχμαλωσία οπαδού του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη. Το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους τους κατηγορούμενους, για «αρπαγή» και «επικίνδυνη σωματική βλάβη», αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του «προτέρου έντιμου βίου». Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν συνολικά 22 οπαδοί του Ηρακλή και οι 16 απ' αυτούς αθωώθηκαν από το δικαστήριο.

Στο κατηγορητήριο αναφέρονται τα παρακάτω: Στις  29 Δεκεμβρίου 2010, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Εγνατία, οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν σε 18χρονο οπαδό του ΠΑΟΚ, χτυπώντας, απειλώντας και εξυβρίζοντας, τον συνέλαβαν, τον απήγαγαν και τον κατακράτησαν παράνομα. Η κατάσταση αυτής της στέρησης της προσωπικής ελευθερίας του παθόντος διήρκεσε από τις 22:45 έως τις 23:10 και ο παθών απελευθερώθηκε με την επέμβαση αστυνομικής δύναμης στα γραφεία του συνδέσμου «Αυτόνομη Θύρα 10».