Skip to main content

O Ερντογάν απείλησε ευθέως: Θα γεμίσω την Ευρώπη με μετανάστες

Εάν δεν βοηθηθεί η Τουρκία στο προσφυγικό - «Στο τέλος θα ανοίξουμε την πύλη και θα τους ευχηθούμε καλό ταξίδι», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος

Στην απειλή να ανοίξει τα σύνορα για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ευρώπη, είχε προβεί τον περασμένο Νοέμβριο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ, όπως παραδέχθηκε εμμέσως και ο ίδιος, σε σημερινές του δηλώσεις.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν τους δύο ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι πιθανόν να έρθει η ώρα που η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορά της, επιτρέποντας σε εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν προς την Ευρώπη.

«Στο παρελθόν έχουν σταματήσει ανθρώπους στις πύλες της Ευρώπης, έχουμε σταματήσει στην Αδριανούπολη τα λεωφορεία τους. Αυτό έχει συμβεί μία ή δύο φορές, στο τέλος θα ανοίξουμε την πύλη και θα τους ευχηθούμε καλό ταξίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, γίνεται λόγος για ευθεία απειλή του κ. Ερντογάν προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Νοέμβριο, ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες εάν η ΕΕ δεν βοηθήσει την Τουρκία σε μια καλύτερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.