Skip to main content

Ο εμφύλιος των «πατριωτών»: Η σύμπραξη Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου και η οργισμένη Λατινοπούλου που διαγράφηκε

«Πατριωτική Ένωση» το νέο κοινό κόμμα από την συνένωση των κομμάτων Μπογδάνου και Εμφιετζόγλου, με επικεφαλής τον δεύτερο και αντιπρόεδρο τον πρώτο - Σάλος στα social media

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media από τον πόλεμο στη δεξιά εξωκοινοβουλευτική πολυκατοικία, τα αυτοαποκαλούμενα «πατριωτικά» κόμματα, μετά την απόφαση της συνεργασίας και κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ (Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής)» και του κόμματος «Πατριωτική Ένωση».

Τα δυο κόμματα συνενώνονται υπό τον τίτλο του δεύτερου, επικεφαλής του οποίου είναι ο γνωστός επιχειρηματίας, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Ο κ. Εμφιετζόγλου τα βρήκε με τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος (ΠΑΤΡΙΔΑ), ανεξάρτητο βουλευτή Α' Αθηνών, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, κάτι που δημιούργησε σύγχυση στους οπαδούς, με αποτέλεσα η σχετική ανακοίνωση είτε να επιδοκιμάζεται, είτε να αποδοκιμάζεται και μάλιστα έντονα.

Η ανακοίνωση, όπως την ανάρτησε ο κ. Μπογδάνος αναφέρει:

«Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κατόπιν συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της αποφάσισε σήμερα την αποδοχή της πρότασης της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για συνεργασία στις επόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, ανεξάρτητος βουλευτής Α Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου του κοινού σχήματος, ενώ οι αξιωματούχοι της ΠΑΤΡΙΔΑ εντάσσονται στον κοινό μηχανισμό και άπαντες οι υποψήφιοί της στο κοινό ψηφοδέλτιο. Στελέχη, υποψήφιοι, η συστατικά κόμματα, που δεν αποδέχονται την κατά πλειοψηφία 9-1 του κορυφαίου οργάνου του κόμματος, αναστέλλουν τη συστράτευσή τους με την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Η συμπόρευση των δύο κομμάτων μας αποτελεί μόνο την αρχή ενός μεγάλου συνασπισμού υπό τη γενική ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ». Ο συνασπισμός ήδη έχει τη στήριξη και την επιδοκιμασία και των κομμάτων Ελληνική Ανατροπή, Πατριωτικός Σύνδεσμος, ΕΛΚΙΣ, Ενωμένη Ελλάδα-Νέα Ευρώπη, Εθνικό Πατριωτικό Κόμμα Ελλάδος, την στήριξη της Επιτροπής Ελληνισμού, του Ελληνικού Τμήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, του Ελληνο-Ρωσσο-Αρμενικού Συλλόγου Φιλίας, ενώ συνοδεύεται από γενικό, ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε κόμμα, φορέα και προσωπικότητα του πατριωτικού χώρου, ώστε να συμπηχθεί επιτέλους ο πατριωτικός συνασπισμός που έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Ο μαρασμός και η παρακμή του Έθνους μπορούν και πρέπει να ανακοπούν. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωρούν προσωπικές επιδιώξεις, εγωισμοί και υστεροβουλίες, ούτε επιτρέπεται «πατριωτικά» κόμματα να εξυπηρετούν την στόχευση της κυβέρνησης, που είναι να υπάρξουν πολλά εκτός βουλής κόμματα, τα ποσοστά των οποίων ρίχνουν τον πήχυ της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα. Στόχος στην πολιτική είναι μόνον ένας: Η ισχυρή παρουσία στη βουλή και ο αγώνας μέσα από την θεσμική εκπροσώπηση. Όλες και όλοι τιθέμεθα προ των ευθυνών μας».

Ακολούθησε μεγάλος αριθμός σχολίων, πολλά από τα οποία επικροτούν την απόφαση της συμπόρευσης και μάλιστα ορισμένοι οπαδοί του κόμματος προτρέπουν τον κ. Μπογδάνο να προσπαθήσει να συνενώσει και το κόμμα των κ.κ. Τζήμερου και Κρανιδιώτη, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος «πατριωτικός» πόλος που θα είναι ισχυρός.

Πολλά όμως είναι και τα επικριτικά σχόλια, με δηκτικό περιεχόμενο, που δείχνουν την άρνηση της συμπόρευσης με το κόμμα Εμφιετζόγλου.

Πιο δηκτικό όλων είναι εκείνο της αντιπροέδρου του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ, πολιτευτή Α' Θεσσαλονίκης, Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία «καρφώνει» τον κ. Μπογδάνο και κάνει λόγο για «παρέα» κι όχι για κόμμα.

Στον λογαριασμό της στο Instagram η κ. Λατινοπούλου αναφέρει: «Ο κ. Μπογδάνος έσβησε το σχόλιό μου από τη σελίδα του γιατί τον ενοχλεί η αλήθεια. Ίσως και γιατί τα like του σχολίου μου θα ξεπερνούσαν τα like της ανακοίνωσής του».

Ποιο ήταν όμως το επίμαχο και αρκούντως δηκτικό σχόλιο της κ. Λατινοπούλου στην ανάρτηση του κ. Μπογδάνου;

«Είναι ντροπή να μην γράφεις στην ανακοίνωση το όνομά μου και πως μειοψήφισα και ξεκαθάρισα πως δεν συναινώ στο ξεπούλημα του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. σε ένα στημένο ζουμ με την παρέα σου! Κανένα συμβούλιο δεν αποφάσισε τίποτα γιατί δεν υπήρχε συμβούλιο, καμιά υπογραφή δεν υπήρχε, τίποτα. Ένα κακοστημένο σόου 20 φίλων σου. Απλά εσύ για τους δικούς σου, βιοποριστικούς; Λόγους αποφάσισες να πας εκεί. Εκεί που πριν λίγους μήνες τους κορόιδευες και τους έβριζες με τα χειρότερα λόγια. Έχεις αλλάξει 32 κόμματα και θέσεις, από το μαύρο εύζωνα έως την υιοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ και τόσα ακόμα. Το ότι το κάνεις για μια ακόμη φορά δεν εκπλήσσει κανέναν. Καλή σας τύχη!», γράφει η κ. Λατινοπούλου, αποκαλύπτοντας μάλιστα πολλά για τη λειτουργία των συγκεκριμένων κομμάτων, τουλάχιστον όπως η ίδια υποστηρίζει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπογδάνος εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ και ανεξαρτητοποιήθηκε για να ιδρύσει μετά το δικό του κόμμα, η κ. Λατινοπούλου ήταν υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ και αποπέμφθηκε για να προσχωρήσει στο κόμμα Μπογδάνου ως αντιπρόεδρος και ο κ. Εμφιετζόγλου παρότι άρχισε την κομματική του προσπάθεια, φεύγοντας από τον κεντροδεξιό χώρο της ΝΔ, εσχάτως άρχισε να χάνει οπαδούς, οι οποίοι στα social media καταγγέλλουν πολλά και διάφορα.

Να σημειωθεί νότι ο Κ. Μπογδάνος είχε διαγραφεί από την «Εθνική Δημιουργία» των Τζήμερου και Κρανιδιώτη για να αναγγείλλει την ίδρυση του κόμματος «Πατρίδα» και τη συμμαχία του με την Α. Λατινοπούλου, την οποία διαγράφει τώρα και αυτός.

Και κάπως έτσι η συνένωση του αυτοαποκαλούμενου «πατριωτικού» χώρου σε ένα κόμμα απέχει ακόμα πολύ...