Skip to main content

Νεότερη ενημέρωση: Ποιες περιοχές παίρνουν νερό, πού θα έχει διακοπές

Από τις 17:00 σήμερα το απόγευμα και για ένα 24ωρο θα διακοπεί η υδροδότηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξασφαλιστεί νερό σε άλλες.

Σε νέες διακοπές στην υδροδότηση συγκεκριμένων περιοχών προχωρά η ΕΥΑΘ προκειμένου να υπάρχει σταδιακά παροχή νερού σε άλλες, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος το οποίο προς το παρόν είνα άγνωστο πότε ακριβώς θα επιλυθεί (δείτε περισσότερα εδώ).

Συγκεκριμένα, από τις 5 μ.μ. και για ένα 24ωρο θα διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο - Γαλήνη - Παλαιόκαστρο, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, την Ευκαρπία, τα Πεύκα και σε τμήμα της Πολίχνης και των Μετεώρων, όπως και στη Χαλάστρα και στο Ανατολικό. Από αυτήν τη διαχείριση θα εξασφαλίσουν παροχή οι Συκιές, η Τούμπα, η Χαριλάου, οι υψηλές περιοχές του Άη Γιάννη, η Πυλαία, το Πανόραμα και η Καλαμαριά.
 
Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, στόχος της διαχείρισης είναι να ανακουφιστούν περιοχές που εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, θα επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, θα συνεχιστεί η έκπλυση του αγωγού της Αραβησσού προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων που αφορούν και την παράμετρο της θολότητας, η οποία μειώνεται διαρκώς.