Skip to main content

Άγρια επεισόδια στη Μόρια - Στους δρόμους κάτοικοι και πρόσφυγες

Στις 19.00 περίπου ξεκίνησαν οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Τεταμένο είναι το κλίμα στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη όπου από το απόγευμα σημειώνονται νέες εξεγέρσεις και συγκρούσεις.

Περίπου 300 πρόσφυγες διέφυγαν από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τούς σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού. Συγκεκριμένα, στις 19.00 περίπου ξεκίνησαν οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot.

Μπήκαν και φωτιές, οι οποίες έχουν επεκταθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο.

Πριν λίγο εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

Σύμφωνα με το lesvosnews η Αστυνομία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιβάλει την τάξη, ενώ μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ριχτεί στη μάχη για να σβήσει τη φωτιά.

Την ώρα που στο Κέντρο Κράτησης της περιοχής τους ξεσπούσαν νέες ταραχές με επεισόδια και συμπλοκές, οι κάτοικοι της Μόριας διαδήλωναν στη Μυτιλήνη για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος.