Skip to main content

Νέα πρακτορεία και αυτόματους σταθμούς σχεδιάζει η ΕΛΤΑ Courier

Θετική πορεία κατέγραψε η εταιρεία - Στο α΄επτάμηνο του τρέχοντος έτους κατέγραψε άνοδο 5,5% σε πωλήσεις και 34% σε κέρδη προ φόρων.

Σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και με δυνατότητα διεκδίκησης ακόμη μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς κινείται η ΕΛΤΑ Courier στο α' επταμηνο του 2017, σύμφωνα με τα εταιρικά στοιχεία που παρουσιαστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στην 82η ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι φέτος είναι η πρώτη παρουσία της με ξεχωριστό περίπτερο (απο τη μητρική ΕΛΤΑ) στη ΔΕΘ.

Κατά τη σημερινή παρουσίαση των στρατηγικών ανάπτυξης την τριετία 2017-2019, γνωστοποιήθηκε οτι το επτάμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία κατέγραψε άνοδο 5,5% σε πωλήσεις, 33% σε λειτουργικά αποτελέσματα και 34% σε κέρδη προ φόρων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΤΑ Courier, Αντώνης Φειδοπιάστης, τα στοιχεία αυτά είναι αποτέλεσμα του περιορισμού των εξόδων, χωρίς όμως αυτό να γίνεται εις βάρος της δυναμικής της εταιρείας.

Με τρίπτυχο την ταχύτητα, την ποιότητα και την καινοτομία, η εταιρεία σχεδιάζει και ήδη επενδύει σε «ένα στρατηγικό πλανο με διαχρονική προοπτική», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΤΑ Courier, Δημήτρης Αποστολάκος.

Στόχος της αναβάθμισης είναι η ΕΛΤΑ Courier να φτάσει στη 2η θέση σε αντικείμενα και έσοδα, καθώς και η δημιουργία 85 νέων πρακτορείων και αυτόματων σταθμών.

Ο κ. Αποστολάκος στάθηκε στα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες, όπως η ιχνηλάτηση αποστολής, η δυνατότητα δηλαδή του πελάτη να γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρισκεται η αποστολή του.

Στις προτεραιότητες της εταιρείας, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΕΛΤΑ Courier Παναγιώτης Πανάγος, είναι η εδραίωση στην αγορά και η περαιτέρω ανάπτυξη.

Οι στόχοι της εταιρείας έως το 2019 είναι η αύξηση των εσόδων κατά 8%, η βελτίωση της ποιότητας από 91% σε 97%, η βελτίωση της αναγνωρισιμότητας από 60% σε 90%, καθώς και η επέκταση.

Ο προϋπολογισμός της εταιρείας για την τριετία 2017 - 2019 είναι για την επικοινωνία 250.000 ευρώ, για τη βελτίωση της ταχύτητας («ευκολία») 400.000 ευρώ, για τη διαχείριση κόστους 30.000 ευρώ και για τη λογική λύσεων 1,1 εκατ. ευρώ.