Skip to main content

Δήμος Θέρμης: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά

Ο δήμαρχος Θέρμης εξήγησε στον συντονιστή του γραφείου του πρωθυπουργού ότι θα πρέπει να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά καθώς εξυπηρετούσε περίπου 10.000 πολίτες από τα Βασιλικά

Διαμαρτυρία στο Διοικητήριο πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου κάτοικοι και φορείς της περιοχής των Βασιλικών με επικεφαλής τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ζητώντας την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά.

Αντιπροσωπεία του δήμου συναντήθηκε με τον συντονιστή του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννη Παπαγεωργίου στον οποίο επιδόθηκαν ψηφίσματα και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης καθώς και όλων των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών και όλων των φορέων της περιοχής. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Άννα Τσιφτελίδου, Φάνης Καρκατζούνης και Δημήτρης Βλαχομήτρος. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε στον συντονιστή του Γραφείου του πρωθυπουργού ότι είναι εσφαλμένη και θα πρέπει να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά καθώς εξυπηρετούσε περίπου 10.000 πολίτες από τα Βασιλικά και άλλα δέκα χωριά στην περιοχή. «Οι πολίτες με το κλείσιμο του υποκαταστήματος αναγκάζονται να μετακινούνται για την εξυπηρέτησή τους αρκετά χιλιόμετρα, έως και 40 σε αρκετές περιπτώσεις για να μεταβούν στη Θέρμη όπου είναι και το πλησιέστερο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Πρόκειται για μία απαράδεκτη απόφαση και θα διαμαρτυρηθούμε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση. Ζητούμε να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να επαναλειτουργήσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Βασιλικών» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

 

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπαγεωργίου, ενημερώνοντας τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Διοικητήριο ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως υπήρξε δέσμευση για να κλειστεί μια συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο έχει την ευθύνη για την συγκεκριμένη απόφαση. «Δεσμεύτηκαν ότι θα κανονιστεί μία συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο υπάρχει άλλωστε και αλληλογραφία αλλά και με το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Κώστα Σκλίκα, ώστε να μας εξηγήσουν ποιοι λόγοι επέβαλαν το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, μια απόφαση που αναστατώνει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών. Θα παραμείνουμε σε εγρήγορση και σε περίπτωση που ο λόγος που κλείνει το υποκατάστημα είναι η οικονομική επιβάρυνση από το μίσθωμα που πληρώνουν τα ΕΛΤΑ για τη στέγασή τους δεσμευτήκαμε ως δήμος ότι θα δώσουμε εμείς τη λύση και θα βρούμε χώρο ώστε να επαναλειτουργήσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Βασιλικών, τον εξοπλισμό του οποίου όπως καλά γνωρίζετε δεν επιτρέψαμε να απομακρυνθεί από το χώρο που λειτουργούσε έως σήμερα».  

Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές της ΝΔ Φάνης Παπάς και του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τσολάκης, Μουστάκας, Γαντάς, Γκιζάρης, Κουγιουμτζίδης, Αποστόλου, Μωραΐτης, Σαμαράς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Άννα Τσιφτελίδου, Φάνης Καρκατζούνης και Δημήτρης Βλαχομήτρος, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Αχιλλέας Μεταλούλης  και Ευγγελία Κούτρη η Επιτροπή Αγώνα και δεκάδες πολίτες.