Skip to main content

ΝΔ: Στο Μαξίμου προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο

Ο κ. Τόσκας εγκαλεί τη ΝΔ ότι θα όφειλε να γνωρίζει πόσα εγκλήματα θα γίνουν όχι μόνον μέχρι το τέλος του 2017, αλλά και το 2018, αναφέρει δηκτικά.

Συνέχεια δίνει η ΝΔ στην κόντρα με την κυβέρνηση για τα στοιχεία της εγκληματικότητας, με νέα ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για συνειδητά ψέματα, αναφερόμενη στα στοιχεία που είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, ενώ παρέθεσε και στοιχεία της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα την τελευταία 5ετία (δείτε εδώ).

Πηγές του Μαξίμου απάντησαν κάνοντας λόγο για μηχανισμό ψεύδους και προπαγάνδας από τη ΝΔ, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014 με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017 (δείτε εδώ).

Σημειώνεται ότι κριτική στη ΝΔ άσκησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εάν οι αριθμοί δεν είναι αυτοί που μας αρέσουν, ε, λοιπόν, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς. Η ΝΔ επικαλείται στοιχεία παρελθόντων ετών και συγκεκριμένα 2012 -2016, παραβλέποντας εκείνα των δύο τελευταίων ετών, με σκοπό να στηρίξει το αφήγημά της περί έξαρσης της ανομίας».

«Τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας για την εγκληματικότητα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, αφορούν το διάστημα 2012 - 2016, διότι το 2017, ως γνωστόν, δεν έχει τελειώσει», αναφέρει η Πειραιώς σε νέα ανακοίνωσή της και προσθέτει:
 
«Ο κ. Τόσκας εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι θα όφειλε να γνωρίζει πόσα εγκλήματα θα γίνουν όχι μόνον μέχρι το τέλος του 2017, αλλά και το 2018! Στο εξής θα αποκαλούμε τον Υπουργό Νοστράδαμο.
 
Υ.Γ Η Νέα Δημοκρατία δεν θα απαντά στο εξής σε "κύκλους του Μαξίμου". Πόσο μάλλον όταν προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο».