Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρώματα και χρώματα από την Κίνα στην πλατεία Αριστοτέλους για τον εορτασμό του Έτους Δράκου

Η κινέζικη Πρωτοχρονιά τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως της αρμόζει: με μια πολύχρωμη γιορτή

Αέρας από την Κίνα φύσηξε το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος, είναι ο εορτασμός της Έναρξης του Σεληνιακού Νέου Έτους του Δράκου, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς ή το κινεζικό φεστιβάλ άνοιξης, την ημέρα εορτασμού του οποίου έχει κηρύξει ως αργία ο ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Θεσσαλονίκης φιλοξένησε στην Πλατεία Αριστοτέλους, εκδήλωση της Επαρχίας Σιτσουάν της Κίνας και της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, μία συνδιοργάνωση του Κινεζικού Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων και της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας της Σιτσουάν, μιας από τις πλουσιότερες επαρχίες της Κίνας που χαρακτηρίζεται ως η περιοχή της αφθονίας.

Έτσι, η πλατεία Αριστοτέλους πλημμύρισε με μέλη της κινεζικής παροικίας της πόλης και μη, αλλά και τουρίστες, που παρακολούθησαν από κοντά τη μεγάλη κινεζική γιορτή.

Στην πολιτιστική εκδήλωση εγκαταστάθηκε ένα εορταστικό παζάρι, στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγοράσουν εδέσματα αλλά και άλλα σήματα κατατεθέν της επαρχίας Σιτσουάν. Στα τραπέζια του μπαζάρ, ξεχώρισε το πάντα, το σήμα κατατεθέν της μεγάλης επαρχίας των 14 εκατ. κατοίκων. Την παράσταση έκλεψαν και οι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές καλλιτέχνες, οι οποίοι και παρουσίασαν δρώμενα από την πατρίδα τους, γεμάτα μουσική, χορό και χρώματα.

Η Σουν Γιεν, η παρουσιάστρια του σόου καλωσόρισε τους επισκέπτες και τους παρουσίασε «μία όπερα του τόπου μας».

Παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων & Διαδημοτικής Συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης, είπε ότι η σύμπραξη του κεντρικού δήμου με τους ανθρώπους της επαρχίας Σιντσουάν και την κινεζική πρεσβεία αποτελούν έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της πόλης και της μακρινής χώρας, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα.

«Οι Κινέζοι είναι τόσο πολλοί που, 1.000.000 αυτών να έρθει στην πόλη ή και στη χώρα μας, θα αφήσουν σημαντικό μέρος από τα υψηλά τους εισοδήματά τους», ανέφερε ο κ. Γάκης..

Δείτε φωτογραφίες:

Image
Image

 

Image
Image

 

Image

 

Image