Skip to main content

Καλαφάτης σε Μπουτάρη: Oργάνωσες κινέζικη πρωτοχρονιά χωρίς Κινέζους!

Ο δήμαρχος έχει τη μοναδική ικανότητα να αποτυγχάνει και στα πιο απλά πράγματα, υποστήριξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει».

Επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον κ. Μπουτάρη και σπαντώντας στην κατηγορία του δημάρχου, περί παραπληροφόρησης, ο κ. Καλαφάτης είπε: «Δήμαρχε, έχεις μοναδική ικανότητα να αποτυγχάνεις και στα πιο απλά πράγματα. Είσαι ο μοναδικός δήμαρχος που πέτυχε να οργανώσει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις χωρίς Θεσσαλονικείς και Κινέζικη Πρωτοχρονιά χωρίς Κινέζους».

«Φαίνεται ότι τα μηνύματα που λαμβάνεις είναι άσχημα, αφού επιδίδεσαι  στις παλιές τακτικές, δημιουργείς σκηνικά, για να μην ασχοληθούμε με  τις σοβαρές αδυναμίες σου», είχε υπογραμμίσει νωρίτερα,  χαρακτηρίζοντας «το ανέκδοτο της χρονιάς» να κατηγορεί τους «Εντάξει» για παραπληροφόρηση η διοίκηση του Δήμου.

Επιμένοντας στις «ήττες Μπουτάρη», χαρακτήρισε «ήττα με τη βούλα», τις  εξελίξεις στο θέμα της Α' Προβλήτας. «Είχες λάβει υποσχέσεις από  κρατικούς αξιωματούχους (πού, άραγε; Σε διαδρόμους);  Ζητήσαμε τη  σχετική αλληλογραφία κι απεδείχθη περίτρανα ότι δεν υπήρχε έγγραφη  δέσμευση από την κυβέρνηση», τόνισε. Και ρώτησε τον κ. Μπουτάρη:  «Ποιος λέει ψέματα; Ο Δήμαρχος ή ο πρωθυπουργός; Ένα είναι σίγουρο: Το  δούλεμα για τους Θεσσαλονικείς πάει σύννεφο».

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε ενημέρωση για τα έργα που θέλει να εντάξει ο Δήμος στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει  να χαθεί «η ευκαιρία να γίνουν πράγματα σε περιοχές που δεν έχεις  πατήσει ποτέ, όπως η Ξηροκρήνη, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός, περιοχές που  δεν απέχουν παρά 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο, αλλά είτε είσαι  άνδρας είτε γυναίκα, δεν μπορείς να περπατήσεις το βράδυ. Αντί να  αδράξεις την ευκαιρία, να κάνεις πέντε πράγματα εκεί, την πέταξες και  κάνεις άλλες επιλογές».

Όσο για την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Αθηναϊκό  – Μακεδονικό Πρακτορείο, αφού υπογράμμισε πως σπεύδει να ανακοινώσει  την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές του 2019 «αναφερόμενος  στο εσωτερικό της παράταξής σου, προφανώς για να σφίξουν τα γάλατα»,  πρόσθεσε:

«Για τα λάθη της διοίκησης στο θέμα της κακοκαιρίας, φάνηκε να  ψελλίζεις μια συγνώμη, αλλά επανήλθες αμετανόητος». Για να καταλήξει:  «Ο κόσμος αυτήν τη φορά υπέστη στο πετσί του την αδυναμία και τη  γύμνια αυτής της διοίκησης. Τη μια φορά που έπρεπε να δείξεις ότι  ήσουν δήμαρχος, ήσουν απών».