Skip to main content

Μπουτάρης: Οι πρόσφυγες θα ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία

Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα πρέπει να φιλοξενηθούν σε δομές και να μην αισθάνονται ότι πέφτουν στο κενό, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την ανάγκη να υπάρξει από τους όλους τους αρμόδιους φορείς ιδιαίτερη φροντίδα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά το τέλος της σύσκεψη για την προσφυγική κρίση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση, δείχνουμε να ξεπερνάμε τις “παιδικές ασθένειες” της κατάστασης. Η ΥΜΑΘ αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό των δράσεων και οι δήμοι σιγά σιγά αναλαμβάνουν τον ρόλο που πρέπει να έχουν στο ζήτημα. Πρέπει να έχουμε ιδιαίτερη φροντίδα για τα ασυνόδευτα, τα οποία είναι εν δυνάμει ορφανά. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε χώρους, όπως το Παπάφειο και το ΠΙΚΠΑ στους οποίους μπορούμε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά. Δεν θέλουμε να αισθάνονται ότι πέφτουν ξαφνικά στο κενό. Αυτά τα παιδιά θα ενσωματωθούν στην κοινωνία μας», είπε ο δήμαρχος.

Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στην Ελλάδα θα μείνουν τουλάχιστον 50.000 - 60.000 πρόσφυγες, καθώς αυτό προβλέπουν οι διεθνείς συμφωνίες της χώρα. Και οι Σύροι θα ενσωματωθούν, όπως ενσωματώθηκαν οι Αλβανοί και οι Ρωσοπόντιοι».