Skip to main content

Μπλόκα αγροτών στα τελωνεία της Βόρειας Ελλάδας – Έκλεισαν Ευζώνους, Κήπους, Ορμένιο (φωτο)

Αγρότες και κτηνοτρόφοι δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που γίνεται στο Σύνταγμα

Με συμβολικούς αποκλεισμούς στους τελωνειακούς σταθμούς συμπαρίστανται οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας στους συναδέρφους τους που έχουν ταξιδέψει από όλη τη χώρα και πραγματοποιούν μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Αγρότες από το μπλόκο της Παιονίας Κιλκίς απέκλεισαν συμβολικά το βράδυ της Τρίτης το τελωνείο των Ευζώνων. Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί κάθετα στο οδόστρωμα και εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων και φορτηγών, ενώ οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, απαιτώντας την επίλυση των αιτημάτων τους. Παράλληλα, άναψαν φωτιές και πυρσούς δίνοντας αγωνιστικό τόνο στην κινητοποίησή τους.

Στον Έβρο αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν μπλοκάρει την κυκλοφορία στα τρία τελωνεία, συμπαραστεκόμενοι κι αυτοί στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Image

Οι αγρότες έχουν αποκλείσει την είσοδο και την έξοδο φορτηγών στο τελωνείο των Κήπων από τη μία το μεσημέρι, ενώ επιτρέπουν την διέλευση των ΙΧ από παράπλευρη οδό. Όπως αναφέρουν η κινητοποίησή τους είναι συμβολική και θα ανοίξει αργότερα, το βράδυ.
Κλειστό ήταν το απόγευμα και το τελωνείο στο Ορμένιο, όπου οι αγρότες παραμένουν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα μπροστά από το κεντρικό κτήριο ενώ κατά διαστήματα κλείνει και η πρόσβαση στον κόμβο των Καστανιών, που οδηγεί στον μεθοριακό σταθμό.
«Στέλνουμε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι τα προβλήματα παραμένουν, είναι μεγάλα και δεν μπορούμε πλέον να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής.

Αλλά και στη Φλώρινα, αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν για 2,5 ώρες το απόγευμα της Τρίτης το ρεύμα εισόδου και εξόδου στο παλιό τελωνείο της Νίκης.

 

Image
Image