Skip to main content

Μπλακ άουτ στη χώρα από τη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Πανεργατική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

Σε εικοσιτετράωρη γενική απεργία προχωρούν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές της λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Πέντε συγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ). Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του 'Αρεως και το ΠΑΜΕ στις 10:30 π.μ., στην Ομόνοια.

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η οποία θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα οι δομές Υγείας και Πρόνοιας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) διοργανώνει συγκέντρωση στις 8.00 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσυγκέντρωση στις 10.30 στο ίδιο σημείο.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για σήμερα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο το δίκτυό της.

Λόγω της απεργίας, ματαιώθηκαν και τα βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 07/12 (με ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα), ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του Μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Επίσης τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα και σήμερα στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στη γενική απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. (δείτε εδώ)

Στην Αθήνα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. και από 4.00 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας.