Skip to main content

Απεργιακή πορεία από αναρχικούς στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο (φωτο+vid)

Οι συμμετέχοντας στην πορεία φωνάζουν πως είναι αντίθετοι «στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους αντεργατικούς νόμους και την εργοδοτική τρομοκρατία»

Την εναντίωσή τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο κατατίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής εκφράζουν αναρχικές συλλογικότητες και ομάδες που ξεκίνησαν πορεία από την Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιοι φωνάζουν πως είναι αντίθετοι «στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους αντεργατικούς νόμους και την εργοδοτική τρομοκρατία», καθώς όπως λένε, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο υποτιμά τις ζωές τους.

Μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων αντιτίθεται μεταξύ άλλων σε διατάξεις που όπως τονίζουν «δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης έως και 13 ώρες τη μέρα, δηλαδή 78 ώρες την εβδομάδα σε περισσότερους από έναν εργοδότες», «φέρνουν περισσότερους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και ποινικές κυρώσεις στους ίδιους τους απεργούς» καθώς και «θεσμοθετεί την εξαήμερη εργασία, ενώ παράλληλα μειώνεται η περίοδος δοκιμαστικής εργασίας από δώδεκα σε έξι μήνες».

«Χάσαμε το μέτρημα απλήρωτων ωρών, 10 να είναι ώρες των αφεντικών», φωνάζουν.

Η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα κατευθύνεται προς το Άγαλμα Βενιζέλου όπου έχουν συγκεντρωθεί σωματεία και συνδικάτα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: