Skip to main content

Μπαμπινιώτης: Κλείστε προσωρινά όλα τα ΑΕΙ για να ληφθούν αποφάσεις

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και τέως πρύτανης του ΕΚΠΑ αναφέρει ότι οι πρυτανικές αρχές και οι Σύγκλητοι των Πανεπιστημίων έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Γενική προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΑΕΙ «μέχρι να ληφθούν αποφάσεις από την υπεύθυνη Πολιτεία και να εφαρμοσθούν μέτρα από τους αρμοδίους που θα άρουν την απαράδεκτη, μειωτική και εξευτελιστική κατάσταση» προτείνει ως έσχατη λύση ο καθηγητής γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Σε άρθρο του - ανοικτή επιστολή στο Protagon.gr, ο πρώην υπουργός Παιδείας και τέως πρύτανης του ΕΚΠΑ αναφέρει ότι οι πρυτανικές αρχές και οι Σύγκλητοι των Πανεπιστημίων έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Όπως επισημαίνει, «όχι μόνον αδυνατούν πλέον εξ αντικειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, αλλά χρεώνονται και μια “κατάντια” στην εικόνα των Πανεπιστημίων εντός και εκτός Ελλάδος που δεν την αξίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, δοθέντος ότι η ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση παιδευτικά-επιστημονικά εξακολουθεί να διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο με ένα πολύ καλό επιστημονικό δυναμικό».

Αναφέρει, δε, ότι οι πρυτάνεις και τα μέλη των Συγκλήτων δεν μπορούν στην πράξη να λάβουν κανένα άλλο μέτρο.

«Κι αν το μέτρο αυτό -προσωρινό και υπό όρους- είναι σκληρό και στα όρια της νομιμότητας, η ανεξέλεγκτη παρανομία δεν αντιμετωπίζεται παρά με την αποκοτιά της αντίστασης», σημειώνει ο κ. Μπαμπινιώτης.