Skip to main content

Μπακογιάννη: Η Ευρώπη βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά δεν είχε φτάσει στο σημείο, να αμφισβητείται η ταυτότητα της, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Η Ευρώπη βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της, υποστήριξε η τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών στάθηκε στα προβλήματα που απειλούν τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης, τονίζοντας ότι αμφισβητείται το κύτταρο και η ταυτότητα της γηραιάς ηπείρου.

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά δεν είχε φτάσει στο σημείο, να αμφισβητείται η ταυτότητα της, εξήγησε η πρώην υπουργός εξωτερικών. Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι η Ευρώπη παραμένει φάρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό θα πρέπει να διαφυλαχθεί.

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ερώτημα που γεννάται αφορά το μέλλον της Ευρώπης. «Θα είναι δύο ή πολλών ταχυτήτων ή κάτι άλλο, είπε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως τώρα είναι η ώρα οι πολιτικοί να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και να πάνε κόντρα στο λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις που ακούγονται ανά την Ευρώπη».

Αν σήμερα, τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, «πούμε για παράδειγμα ότι το πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες και κλειστούμε στο καβούκι μας, τότε θα έχουμε χώρες που δεν θα μπορούν να σταθούν οικονομικά και σε καμία περίπτωση η Ευρώπη θα έχει το 20% του ΑΕΠ παγκοσμίως».

Αναφερόμενη τέλος στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται προς την Ευρώπη, μπορεί να είναι ο μοχλός για να την ενώσει. Μπορεί, όπως είπε, να δημιουργήσει υγιή αντανακλαστικά και να την ενώσει σε όλα τα επίπεδα.

Οι εργασίες του οικονομικού φόρουμ συνεχίζονται και με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη τελετή έναρξης με την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.