Skip to main content

Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τιμά την Ντόρα και οι δημοτικές εκλογές στην Ημαθία... συνεχίζονται

Ο υιός Γαλαμάτης αστέρι των μαθηματικών, οι γαλάζιες παρουσίες στο Βουκουρέστι και ο μύλος με τους δημάρχους Αλεξάνδρειας και Νάουσας

 -Στενές σχέσεις έχει αποκαταστήσει με τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου η Ντόρα Μπακογιάννη. Πριν τις βουλευτικές εκλογές η κ. Μπακογιάννη είχε κάνει προεκλογική ομιλία στον Εύοσμο, σε μια κατάμεστη αίθουσα και δέχτηκε πολλή αγάπη. Τώρα επανέρχεται ως ομιλήτρια και τιμώμενο πρόσωπο, σε εκδήλωση του δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο δήμαρχος, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, θα τιμήσει στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη τη γυναίκα, μάνα και σύζυγο, τη γυναίκα επιχειρηματία, τη γυναίκα αγωνίστρια υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Μαζί της και άλλες τρεις γυναίκες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην περιοχή. Την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου, Μαριάνθη Βογιατζή, την πρώτη γυναίκα εντεταλμένη αντιδήμαρχο Ευόσμου, Ξένια Χατζηλαζαρίδου και την πρώτη γυναίκα δημοτική σύμβουλο Ελευθερίου Κορδελιού, Δήμητρα Βολώνη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» την ερχόμενη Παρασκευή στις 18.30'. Αξιέπαινη πρωτοβουλία.

-Το πρώτο βραβείο στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κέρδισε ο μαθητής Γ' Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ, Γιάννης Γαλαμάτης, γιος του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη. Ο Γιάννης έλυσε με μεγάλη επιτυχία θέματα πολύ υψηλού επιπέδου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το σχολείο και θα συμμετάσχει στον προκριματικό για να διεκδικήσει μια θέση στην Εθνική Ομάδα, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών στη Βάρνα της Βουλγαρίας στις 29 Απριλίου. «Η διοίκηση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων με χαρά και υπερηφάνεια συγχαίρουν θερμά τον Γιάννη για την πολύ μεγάλη του επιτυχία και του εύχονται καλή συνέχεια στην προσπάθειά του», αναφέρει το Πειραματικό. Προφανώς και πήρε πολύ μεγάλη χαρά ως υπερήφανος μπαμπάς ο Δημήτρης Γαλαμάτης. Μπράβο Γιάννη και σε ανώτερα.

-Στο Βουκουρέστι χτυπάει από σήμερα η καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εκεί θα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το συγκεκριμένο συνέδριο του ΕΛΚ είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι το ΕΛΚ αναμένεται να προτείνει εκ νέου την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν. Εκτός του πρωθυπουργού, στο Βουκουρέστι βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με την ευρωπαϊκή ιδιότητά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνοδεύεται μάλιστα από κλιμάκιο αποτελούμενο από τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσο Χατζηβασιλείου, την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου, τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστα Κυρανάκη, τη γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα και τον γενικό διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Σμυρλή.

-Στην Ημαθία στο μεταξύ οι δημοτικές εκλογές συνεχίζονται... Από τη μια έχουμε τις επαναληπτικές εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας, όπου γίνεται μύλος. Οι επαναληπτικές εκλογές έχουν προσδιοριστεί για τις 7 Απριλίου. Αλλά δεν παίρνουμε όρκο ότι θα γίνουν. Νωρίτερα υπάρχει η εκδίκαση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον εκλεγμένο δήμαρχο, Παναγιώτη Γκυρίνη, κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, που αποφάσισε την επανάληψη των δημοτικών εκλογών. Η εκδίκαση προσδιορίστηκε για τις 14 Μαρτίου. Από την άλλη προέκυψε η ιστορία με τον δήμαρχο Νάουσας, Νίκο Κουτσογιάννη, ο οποίος τέθηκε σε αργία, με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Ο δήμαρχος πλέον απειλεί με ένδικα μέσα όσους συνδέονται με τη συγκεκριμένη απόφαση και προσφεύγει με αίτημα ανάκλησής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο λόγος στη δικαιοσύνη...