Skip to main content

Moody’s: Έδωσε επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική

Σύμφωνα με τον οίκο, η κίνηση αναβάθμισης αποτυπώνει τις διαρθρωτικές βελτιώσεις που έχουν σημειωθεί στην ελληνική οικονομία καθώς και τη σημαντική ενίσχυση των θεμελιωδών μεγεθών των ελληνικών τραπεζών

Mετά τη Fitch τη σκυτάλη πήρε ο οίκος αξιολόγησης Μοοdy’s ο οποίος αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων έξι ελληνικών τραπεζών κατά μία ή δύο βαθμίδες, μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο κατά δύο βαθμίδες το βράδυ της Παρασκευής.

Διαβάστε: Fitch: Αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών

Μάλιστα, η Moody’s έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στις Εθνική Τράπεζα και Eurobank, προτού δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία, ενώ το outlook είναι θετικό για όλες τις τράπεζες. Για τις δύο παραπάνω τράπεζες εξαίρει την πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝPEs), την ενίσχυση του ισλογισμού τους και την βελτίωση των κεφαλαιακών τους δεικτών.

Σύμφωνα με τον οίκο, η κίνηση αναβάθμισης αποτυπώνει τις διαρθρωτικές βελτιώσεις που έχουν σημειωθεί στην ελληνική οικονομία καθώς και τη σημαντική ενίσχυση των θεμελιωδών μεγεθών των ελληνικών τραπεζών.

Επιπλέον, λαμβάνει υπόψη την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης για τις θετικές προοπτικές των ελληνικών τραπεζών στο να διατηρήσουν τις σχετικά καλές επιδόσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, εξέλιξη που θα ενισχύσει και την κεφαλαιακή τους βάση μαζί και τη δυνατότητα απορρόφησης ζημιών.

Η αξιολόγηση της Alpha Bank αναβαθμίστηκε σε «Ba1» από «Ba2», της Eurobank σε «Baa3» από «Ba2», της Εθνικής Τράπεζας σε «Baa3» από «Ba2», της Πειραίως σε «Ba1» από «Ba3», της Αττικής σε «B3» από «Caa1» και της Παγκρήτιας σε «B2» από «B3».

Πηγή: moneyreview.gr