Skip to main content

Με τα πριόνια στον Χορτιάτη... ο Κώστας Γιουτίκας

Άφησε για λίγο τη μάχη του σταυρού, για να φέρει σε πέρας μια καθαρά προσωπική πρωτοβουλία

Ξύλινα παγκάκια στον Χορτιάτη, έφτιαχνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, την Κυριακή, παρόλο που η προεκλογική  περίοδος είναι στο φόρτε της!

Έδωσε ένα σύντομο …ρεπό στον εαυτό του από τη μάχη του σταυρού, για να φέρει σε πέρας μια καθαρά προσωπική  πρωτοβουλία, που ανέλαβε στα μέσα του καλοκαιριού, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπαίθριες υποδομές στο Προσκοπικό Κέντρο  «Θ. Λίτσας» στο Χορτιάτη, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε επισκέψεις του στις εγκαταστάσεις, διαπίστωσε ότι οι ξύλινες κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Από τότε, ήρθε σε επαφή με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Διαχείρισης Δασοκτήματος Σελίου, προμηθεύτηκε ξυλεία μαύρης πεύκης, την έστειλε σε εργοστάσιο στην Κοζάνη, κόπηκε σε συγκεκριμένες διαστάσεις και την μετέφερε στο Προσκοπικό Κέντρο του Χορτιάτη. 

Την Κυριακή, στη συναρμολόγηση, με τη βοήθεια  το Περιφερειακού Έφορου Θεσσαλονίκης, Γιωρ. Μπάμπουρα,   προσκόπων από το 70ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων Πολίχνης και το 40ο Σύστημα  Προσκόπων Συκεών, έβαλε και ο ίδιος  «ένα χεράκι».

Το σχεδίασε, το οργάνωσε και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους, το έφερε  σε πέρας. Όπως κάνει και στην Αντιπεριφέρεια.