Skip to main content

Γιουτίκας: Κατεδαφίζονται τα παλιά βυρσοδεψεία - Εκδόθηκε η άδεια (vid)

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη μπαίνει τέλος στην υποβάθμιση της πιο ρυπασμένης περιοχής της Θεσσαλονίκης που είχε παραμεληθεί για πολλά χρόνια

Για την πορεία των εργασιών και τις παρεμβάσεις που αφορούν στο μεγάλο έργο ενοποίησης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας.

Όπως είπε μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση, ο κ. Γιουτίκας σημείωσε ότι σε επίπεδο παρεμβάσεων εκτελούνται αυτή τη στιγμή δύο έργα και μάλιστα «το ένα, ολοκληρώνεται μέσα στο Φεβρουάριο». Όπως τόνισε, το ένα έργο αφορά στη σύνδεση του αγωγού της ΕΥΑΘ με τον βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου «έτσι ώστε να μην πέφτουν ανεπεξέργαστα αστικά λύματα στον Θερμαϊκό»  και το δεύτερο, στην αποκατάσταση, την απορρύπανση και απομάκρυνση ογκωδών , επικίνδυνων και μη επικίνδυνων αποβλήτων, από ένα μήκος ακτογραμμής 6 χλμ.  «Από τις εκβολές Γαλλικού, περάσαμε στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, στην παραλία Μενεμένης και τώρα είμαστε στον Δενδροπότάμο και στα παλιά βυρσοδεψεία από όπου απομακρύναμε χιλιάδες τόνους επικίνδυνων αποβλήτων»

Μέσα στο Φεβρουάριο κατεδαφίζονται τα παλιά βυρσοδεψεία

Όπως αποκάλυψε ο κ. Γιουτίκας  σήμερα εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατεδάφιση των παλιών βυρσoδεψείων, γεγονός που επιτρέπει   μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων (αμιάντου, παλιά χημικά και λάσπες) «να μπορούμε από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουμε  την κατεδάφιση των παλαιών κτιρίων σε μια έκταση περισσότερο από 10 στρέμματα που θα δώσει ένα τέλος στην υποβάθμιση της πιο ρυπασμένης περιοχής της Θεσσαλονίκης που είχε παραμεληθεί για πολλά χρόνια».

Με καραβάκι δυτικά

Ο ίδιος σημείωσε ότι μετά την κατεδάφιση έχουν σχεδιαστεί «πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές ώστε σε λίγα χρόνια η περιοχή να είναι ήπια επισκέψιμη» ενώ τόνισε ότι στα σύνορα Μενεμένης και Καλοχωρίου σχεδιάζεται το αλιευτικό καταφύγιο με στόχο «Όπως σήμερα πηγαίνει το καραβάκι από το λιμάνι  μέχρι την Περαία, να μπορεί να πάει μέσα σε 10 λεπτά από το Λευκό Πύργο σε εκείνη την περιοχή, δυτικά. Σχεδιάσαμε ήδη αυτές τις διαδρομές. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες, πάμε για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, και να το εντάξουμε για χρηματοδότηση ώστε σε αυτή τη θητεία να έχουμε ανάδοχο, και να το ολοκληρώσουμε» κατέληξε