Skip to main content

Μαξίμου: Άλλα δύο χρόνια θα ζητούν εκλογές διαστρεβλώνοντας δηλώσεις

Ας συγκρατηθούν, πώς θα αντέξουν άλλα δύο χρόνια να ζητούν εκλογές, διερωτώνται δηκτικά κυβερνητικές πηγές, απευθυνόμενες σε «συνήθεις άγνωστους»

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του επίτροπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί κάνουν λόγο πηγές του Μαξίμου για τα περί αμφισβήτησης της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και σημειώνουν «ας γνωρίζουν οι "συνήθεις άγνωστοι" ότι η διαστρέβλωση δηλώσεων μόνο για μικροκομματικούς λόγους, καθώς εκτιμούν ότι έτσι κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση, βλάπτει σοβαρά τη χώρα».

Οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ακόμη: «Ας συγκρατηθούν -πως θα αντέξουν, άλλωστε, άλλα δυο χρόνια να ζητάνε εκλογές διαστρεβλώνοντας συνεχώς δηλώσεις;».

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι ίδιες πηγές αναφορικά με τις ακριβείς δηλώσεις του Μοσκοβισί, ο Επίτροπος σε σχόλιο Έλληνα βουλευτή ότι από γερμανικής πλευράς φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση περί Grexit, επανέλαβε εμφατικά τη θέση της Επιτροπής ότι η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και τόνισε ότι τη θέση αυτή, «μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή ευρωζώνη», συμμερίζονται όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ο Μοσκοβισί επανέλαβε, μάλιστα, πως είναι δυνατή η σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι η σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του τελευταίου Eurogroup (26 Ιαν.) υπήρξε πολύ εποικοδομητική.

«Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε», τονίζουν, αναφέροντας ότι η Επιτροπή προτίθεται να είναι «πολύ ενεργή» προς αυτή την κατεύθυνση.