Skip to main content

Ινκόγκνιτο διεθνείς παρουσίες το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτέλεσε ασφαλή τουριστικό προορισμό και το φετινό καλοκαίρι, δεχόμενη υψηλές παρουσίες, όπως για παράδειγμα πολιτικούς αξιωματούχους.

Ότι η Ελλάδα υπήρξε ασφαλής τουριστικός προορισμός για όσους επώνυμους και μη Ευρωπαίους, αλλά και όχι μόνο, αποφάσισαν (και) φέτος το καλοκαίρι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές είναι γνωστό.

Τα παραδείγματα είναι πάμπολα, αν και τα περισσότερο είδαν το φως της δημοσιότητας. Υπάρχουν όμως και πολλά που έμειναν μακριά. Μεταξύ αυτών, για παράδειγμα και εκείνο του Τσέχου πρωθυπουργού Andrej Babiš, που ήρθε τον Ιούλιο στην Ελλάδα, έμεινε δυο εβδομάδες και εννοείται ότι δεν ανακοινώθηκε, γιατί ποτέ δεν μαθεύτηκε.

Αλλά και μέχρι πριν από λίγες μέρες, όποιος βρισκόταν στο νησί της Πάρου, μπορούσε να συναντήσει στα σοκάκια της Παροικιάς και της Νάουσας σχεδόν το μισό γαλλικό υπουργικό συμβούλιο, που εξακολουθούσε να κάνει τις ελληνικές διακοπές του. Οι περισσότεροι από τους Γάλλους υπουργούς, μάλιστα, έχουν πλέον και σπίτι στο νησί, οπότε ο προορισμός είναι μόνιμος. Αλλά κι όσοι δεν έχουν, φιλοξενούνται εκεί από συναδέλφους τους. Για παράδειγμα, ο επίσης Γάλλος Πιέρ Μοσκοβισί, που χάθηκε από την επικαιρότητα τελευταία και ειδικότερα όταν έληξε η θητεία του ως επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως κι αυτός αποκαταστάθηκε. Μετά την αποτυχία του να είναι υποψήφιος για την θέση του επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής, όπως ήθελε, επέστρεψε στο Παρίσι, όπου, τελικά, ο πρόεδρος Μακρόν τον διόρισε επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Προς ενημέρωση σας, είναι μια από τις πιο πρεστίζ και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές του γαλλικού δημοσίου. Για να αποδειχθεί, για μια ακόμα φορά, ότι κανείς δεν χάνεται...