Skip to main content

Κουτρουμάνης: Μερικές χιλιάδες οι επικουρικές άνω των 500 ευρώ

Οι υψηλές επικουρικές συντάξεις, άνω των 500 ευρώ είναι πολύ λίγες τόνισε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Οι υψηλές επικουρικές συντάξεις, άνω των 500 ευρώ είναι πολύ λίγες τόνισε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, εκτιμώντας πως το όφελος από τυχόν περικοπή τους θα είναι μερικών δεκάδων εκατ. το χρόνο.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, μιλώντας στο Mega, οι επικουρικές συντάξεις πάνω από 500 ευρώ είναι μερικές χιλιάδες και προέρχονται κυρίως στα ταμεία ιδιωτικού δικαίου.

«Αν πούμε όταν δεν θα δώσουμε σε κανένα πάνω από 400 ευρώ επικουρική σύνταξη, είναι ζήτημα αν θα εξοικονομήσουμε 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι «είναι και άδικο πλέον να συζητάμε για την επικουρική σύνταξη των 400 ευρώ, που μπορεί να είναι μεγάλη για κάποιον αλλά αν έχει πληρώσει 35 χρόνια στην υψηλότερη ασφαλιστική κλάση, τον αδικούμε όταν σήμερα παίρνει 230 ευρώ και κάποιος ο οποίος δεν έχει πληρώσει ή έχει πληρώσει 10 χρόνια παίρνει 128 ευρώ».

Ανέφερε επίσης ότι «ή θα συμφωνήσουμε ότι οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να έχουν έναν ανταποδοτικό χαρακτήρα ή διαφορετικά θα πηγαίνουμε σε μια λογική που αποτελεί αντικίνητρο για ασφάλιση».