Skip to main content

Βουλή: Έρευνα σε βάθος και χωρίς καμία παραγραφή ζητά ο Κουτρουμάνης

«Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μπορείτε να μιλάτε όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες μεθόδους και σπιλώνετε άτομα σαν κι εμένα», σημείωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

Διασυρμό του ίδιου και της οικογένειάς του κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης από το βήμα της Βουλής ζητώντας έρευνα σε βάθος, χωρίς καμία παραγραφή, με τους μάρτυρες παρόντες στην υπόθεση της Novartis.

Μάλιστα, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι στη δική του θέση μπορεί να βρεθεί «όποιος από σας όταν στον πολιτικό βίο επικρατήσουν σκοπιμότητες, όπως σήμερα. Πολλοί αθώοι μπορούν να τυλιχθούν σε μία κόλλα χαρτί από τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ας είναι αυτή η υπόθεση μία αφετηρία για να γίνουν οι αλλαγές και να έχουμε ένα πραγματικό κράτος δικαίου».

Ακόμη, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, διερωτήθηκε «για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μπορείτε να μιλάτε όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες μεθόδους και σπιλώνετε άτομα σαν κι εμένα. Είναι υποχρέωσή σας να υπάρξει άμεση διερεύνηση σε βάθος».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι κατά τη θητεία του υπήρξε μεγάλη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ τον κ. Φρουζή της Novartis τον είχε συναντήσει ως αντιπρόεδρο του ΣΦΕΕ μέρος αντιπροσωπείας μαζί με ακόμα πέντε ή έξι άτομα. «Ποτέ κατά μόνας, ποτέ δεν είχα συνάντηση μαζί του» τόνισε.

«Σε ποιον έδωσα το δικαίωμα να διασύρομαι σήμερα με αυτόν τον τρόπο. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, ξέρω ποιο θα είναι, με ενδιαφέρει αυτό που ζω σήμερα. Όταν ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου το έχω κάνει μέσα από σκληρή δουλειά και δεν μπήκα στον πειρασμό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Γέρασα 10 χρόνια σε εκείνο το υπουργείο για να μην συμβεί το χειρότερο, και καλούμαι να δώσω εξηγήσεις γιατί ένας μάρτυρας είπε 'να... θα...'».

Τέλος, σημείωσε ότι «σε ό,τι με αφορά το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να υπάρξει μία απόφαση παραγραφής και να μείνει σκιά. Κάντε σήμερα το χρέος σας να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση».