Skip to main content

Κατρούγκαλος: Μετά από επτά χρόνια λιτότητας ήρθε η ώρα της ανάπτυξης

Η χώρα είναι έτοιμη να περάσει σε μία φάση δίκαιης ανάπτυξης, στηριγμένης σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ύστερα από επτά χρόνια καταστροφικής λιτότητας έχει φτάσει η ώρα της ανάπτυξης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος από τη Χερσόνησο του Ηρακλείου, σε χαιρετισμό του στο «Go In Crete» που οργανώνει η Eurobank, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Κατρούγκαλος συνεχάρη τους οργανωτές για τη λαμπρή πρωτοβουλία, όπως είπε, της σύγκλησης της ημερίδας και τόνισε: «Οι στόχοι μας είναι κοινοί: η οργάνωση της εξωστρέφειας της χώρας μας στο εξωτερικό, με σκοπό την επιτυχία των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και την προώθηση συνεργειών με ομογενείς αλλοδαπές επιχειρήσεις. Οι κλάδοι των αγροτοδιατροφικών προϊόντων και των φυσικών καλλυντικών που κυρίως εκπροσωπούνται στο συνέδριο αυτό, αποτελούν κατεξοχήν τομείς με τεράστιο δυναμικό προς την κατεύθυνση αυτή».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «η άσκηση της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας έχει θέσει στο επίκεντρο της, συνεκτικά και συναρθρωμένα προς την πολιτική διπλωματία, την προώθηση της οικονομικής διπλωματίας» και επισήμανε προς την κατεύθυνση αυτή «συνεργαζόμαστε με τα παραγωγικά υπουργεία για να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους».

«Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, διότι ύστερα από επτά χρόνια λιτότητας, που επιβλήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, η χώρα είναι έτοιμη να περάσει σε μία φάση δίκαιης ανάπτυξης, στηριγμένης σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Συνεργαζόμαστε αρμονικά με τα παραγωγικά υπουργεία για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το ενιαίο πρόσωπο της εξωστρέφειας αυτής, την ορθή στοχοθέτηση και τη συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικα.