Skip to main content

Καράογλου για Μπαλαούρα: Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει την πίστη του άλλου, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Τη δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμου Μπαλαούρα ότι το Άγιο Φως είναι «κατάλοιπο παγανιστικής περιόδου» σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει την πίστη του άλλου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ωστόσο ότι αποτελεί πλέον συνηθισμένη ΣΥΡΙΖΑϊκή πρακτική τη μια ημέρα να εγκαινιάζουν το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου και μερικές ημέρες αργότερα μεγαλόσχημα στελέχη του κόμματος, όπως ο κ. Μπαλαούρας, να χαρακτηρίζουν το Άγιο Φως ως «κατάλοιπο παγανιστικής περιόδου».

«Αλλά τι να περιμένει κανείς από εκείνους που πίστευαν ότι θα βαρούσαν τα νταούλια για να… χορέψει η Ευρώπη και θα… έσκιζαν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο;» διερωτάται ο κ. Καράογλου.

«Η γραφικότητα και η προκλητικότητά τους ξεπερνά τα όρια. Σε κάθε περίπτωση: Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι!» καταλήγει ο ίδιος.