Skip to main content

Κανένα απορριμματοφόρο δεν βγήκε σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Καθημερινά στον δήμο Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται περίπου 400 τόνοι σκουπιδιών, λόγω των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων των ΟΤΑ

Σε καταλήψεις στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, καθώς και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα, προχώρησαν από νωρίς το πρωί συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ.

Λόγω των καταλήψεων δεν βγήκε κανένα απορριμματοφόρο σήμερα στους δρόμους της πόλης.

Καθημερινά στον δήμο Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται περίπου 400 τόνοι σκουπιδιών, ενώ σε ορισμένες γειτονιές έχουν αρχίσει να σχηματίζονται οι «λόφοι» από απορρίμματα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Τα μόνα οχήματα που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι να βγουν από το αμαξοστάσιο, σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά, ήταν τέσσερα αυτοκίνητα για την μεταφορά των ΑΜΕΑ, δύο για τους παιδικούς σταθμούς, δύο για τα νοσοκομειακά απόβλητα και ένας γερανός.

Είναι δύσκολα τα πράγματα με την αποκομιδή, γιατί οι συμβασιούχοι, περίπου 700 στον αριθμό, δεν επέτρεψαν στα αυτοκίνητα να βγουν στους δρόμους. Εμείς ως διοίκηση περιμένουμε την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την τύχη αυτών των ανθρώπων» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM".

Παράλληλα, ο κ.Ψαρράς για μια ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων μέχρι να ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.