Skip to main content

Καλαφάτης για ανακοίνωση δήμου: Καλώς τους κι ας άργησαν

Προσφιλής συνήθεια του δημάρχου και της διοίκησης είναι στα σοβαρά ζητήματα να σέρνονται από τις εξελίξεις, τονίζει ο επικεφαλής των «Εντάξει».

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, και τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πρώτος για τους βανδαλισμούς στο δημαρχείο από μέλη των No Borders (δείτε εδώ).

Απαντώντας στην παραπάνω κίνηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης τόνισε πως η κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τους χθεσινούς βανδαλισμούς «δεν βοηθάει σε τίποτα» και έγινε για τη «δημιουργία εντυπώσεων» (περισσότερα εδώ).

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Καλαφάτη, ο οποίος, μόλις πληροφορήθηκε την ανακοίνωση της  διοίκησης του δήμου έκανε την εξής δήλωση:

«Καλώς τους κι ας άργησαν. Η διοίκηση του δήμου και επιτίθεται και…  εκτίθεται -όλο και περισσότερο!

»Προσφιλής συνήθεια του δημάρχου και της διοίκησης είναι στα σοβαρά  ζητήματα να σέρνονται από τις εξελίξεις αντί να είναι μπροστάρηδες. Όταν οι περιστάσεις απαιτούν κάτι περισσότερο από μια (καλά  προετοιμασμένη) ατάκα… βραχυκυκλώνουν και επιτίθενται κατά όσων  επιλέγουν τις πράξεις, αντί των λόγων, για την προάσπιση της δημοτικής περιουσίας και των συμφερόντων των Θεσσαλονικέων και της Θεσσαλονίκης. Θέλουν, έτσι, να δείξουν δήθεν προοδευτισμό τους και αντίθεση  σε  υποτιθέμενα "ξενοφοβικά σύνδρομα".

»Ας το πούμε, για ακόμη μια φορά: Είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε  ακραία συμπεριφορά, από όπου κι αν προέρχεται, είτε εμπεριέχει ξενοφοβικά, είτε εθνομηδενιστικά στοιχεία. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό ισχύει για τη διοίκηση του δήμου.

»Εν πάσει περιπτώσει, εν προκειμένω, δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά  λόγια: Ή αγαπάς την πόλη σου, τιμάς το αξίωμα που κατέχεις και  προβαίνεις σε συγκεκριμένες πράξεις για να το αποδείξεις, ή μένεις  στην ασφάλεια της ρητορικής για να είσαι, στην τελική, "και με τον  αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ".

»Εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει" αλλά και οι συνάδελφοί μου, δημοτικοί σύμβουλοι, επιλέγουμε το πρώτο. Τις επιλογές της διοίκησης και των συναδέλφων της «Πρωτοβουλίας» ας τις κρίνουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

»Είναι τουλάχιστον τραγικό (και, παράλληλα, αποκαλυπτικό), να θεωρεί η διοίκηση του δήμου ατόπημα την πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, να προασπίσουν την δημοτική περιουσία και την περιουσία των δημοτών.

»Από μία στιβαρή και υπεύθυνη διοίκηση θα περίμενε κανείς πρωτοβουλίες και κινητοποίηση για τον εντοπισμό των καταστροφέων της δημοτικής περιουσίας –κι όχι ευχολόγια.

»ΥΓ1: Το ζήτημα της "κατασκήνωσης" του ΑΠΘ και των όσων ακολούθησαν, κατόπιν Eρώτησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τον πρωθυπουργό της χώρας, θα συζητηθεί στο ανώτατο πολιτικό επίπδο, στη Βουλή. Η διοίκηση του δήμου διακρίνει "ξενοφοβικά χαρακτηριστικά" στο  γεγονός αυτό;

»ΥΓ2: Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τις απόψεις συναδέλφων του  δημοτικού συμβουλίου που δεν ανήκουν στους Εντάξει και οι οποίοι, μέχρι χθες, εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τις ακραίες, αυτές, συμπεριφορές

»ΥΓ3: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».