Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Άσκοπη και για λόγους εντυπώσεων η μήνυση Καλαφάτη

Το κόστος από τους βανδαλισμούς στο δημαρχιακό μέγαρο ανέρχεται στα 3.000 ευρώ περίπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επίθεση στον Σταύρο Καλαφάτη, για τη μήνυση που κατέθεσε σήμερα για τους βανδαλισμούς στο δημαρχιακό μέγαρο από μέλη των No Borders (δείτε εδώ), εξαπολύει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τις ζημιές στους χώρους του δημαρχείου δεν βοηθάει σε τίποτα «δεδομένου ότι οι "αλληλέγγυοι", παραμένουν άγνωστοι στις αρχές, καθώς αποχώρησαν αμέσως μετά την εμφάνιση της Αστυνομίας».

«Καλό είναι οι μηνύσεις να μην αξιοποιούνται ως επικοινωνιακό εργαλείο για τη δημιουργία – στρεβλών – εντυπώσεων ούτε ως εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης ή κομματικού οφέλους», τονίζει η διοίκηση του δήμου και συνεχίζει: «Επιπλέον, μόνο ως πολιτικό ατόπημα μπορεί να χαρακτηριστεί η ενημέρωση της Διοίκησης για την εν λόγω πρωτοβουλία μέσω δελτίων τύπου και των ΜΜΕ και η συνακόλουθη κριτική της επειδή δεν ανταποκρίθηκε. Επιβεβαιώνει, αντιθέτως, την πρόθεση για πρόκληση ενός επικοινωνιακού και μάλιστα χωρίς υπόβαθρου και αντικρίσματος γεγονότος».

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις πράξεις των άγνωστων, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων πολιτών και προχωρά στην αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες ευτυχώς ήταν περιορισμένης έκτασης, ενώ το κόστος τους, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των υπηρεσιών του δήμου ανέρχεται στα 3.000 ευρώ περίπου. 

Όπως σημειώνει, στέκεται κριτικά απέναντι στα τεκταινόμενα του τελευταίου διαστήματος και τηρεί στάση σύνεσης. «Γιατί αυτά που διακυβεύονται, πέρα βεβαίως από τη διαφύλαξη της δημόσιας-δημοτικής περιουσίας και της ομαλής καθημερινότητας των πολιτών που είναι εκ των ων ουκ άνευ, είναι από τη μια η προάσπιση της λογικής στη δημόσια σφαίρα, μακριά από το λαϊκισμό και τα φοβικά αντανακλαστικά, και από την άλλη η διατήρηση της ισορροπίας στην τοπική κοινωνία ώστε να διασφαλίζεται η ειρηνική συμβίωση όλων, χωρίς ξενοφοβικά και ρατσιστικά ξεσπάσματα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η δημοτική Αρχή εμμένει στην αντίληψη της ανοιχτής και φιλόξενης πόλης και στην καταδίκη κάθε πράξης που υποσκάπτει αυτές ακριβώς τις αρχές. Παραμένει προσανατολισμένη σε πολιτικές που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και την ειρηνική συμβίωση των πολιτών. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ένα παιχνίδι στο οποίο η παρούσα Διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να εμπλακεί», υπογραμμίζει.