Skip to main content

Καλαφάτης: Δυσανεξία της διοίκησης Μπουτάρη για τα εθνικά θέματα

Είναι εμφανής η δυσανεξία και η αλλεργία σε πολλά μέλη της διοίκησης και της «Πρωτοβουλίας» όταν μιλάμε για εθνικά θέματα, τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Επίθεση στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο και επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Είναι εμφανής η δυσανεξία και η αλλεργία σε πολλά μέλη της διοίκησης και της «Πρωτοβουλίας» όταν μιλάμε για εθνικά θέματα και ιδιαίτερα για το ζήτημα των Σκοπίων. Αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά τους. Αυτό θα σας το θυμίζω σε κάθε συνεδρίαση και θα το αναφέρω στους Θεσσαλονικείς», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, στην ομιλία του.

Κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι «ο δήμαρχος είναι περισσότερο απών παρά παρών». Και αν αυτή τη φορά είναι η δικαιολογία της ασθένειάς του, στα προηγούμενα δεν υπήρχε. Είναι περισσότερο απών παρά παρών. Δεν ήταν εδώ άλλωστε σε πολύ σημαντικά θέματα όπως πχ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, για τον απολογισμό του έργου του. Αλλά και όταν είναι παρών δεν δίνει λύση στα προβλήματα της πόλης», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα μέλη της «Πρωτοβουλίας», σημείωσε πως διαφοροποιούνται από τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν αισθάνονται άνετα να συζητούν ένα τέτοιο θέμα και αυτό είναι φανερό από τη συμπεριφορά τους.

«Έχει ξεσηκωθεί πανελλήνιος σάλος με τις δηλώσεις του Μπουτάρη αλλά κανείς από τους συναδέλφους της «Πρωτοβουλίας» δεν διαφοροποιείται με τις δηλώσεις αυτές», τόνισε. Κάλεσε τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» να διαφοροποιήσουν τη θέση τους και να μην κινούνται σε θολά νερά.

Για το ψήφισμα της «Πρωτοβουλίας» κατηγόρησε τη διοίκηση ότι «έρχεστε ασθμαίνοντας βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου να βγάλετε ένα ψήφισμα για να πείτε μετά από τρεις μήνες ότι το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων». «Λέτε ο δήμος ότι δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, αφού έχει κάνει αυτά που έχει κάνει», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.