Skip to main content

Καύσωνας και σήμερα - Από αύριο βροχές και καταιγίδες

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή θα σημειώσει άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή οι θερμοκρασίες καύσωνα, ενώ από αύριο σε ορισμένες περιοχές χαλάει ο καιρός με εκδήλωση βροχών, καταιγίδων, ακόμα και χαλαζιού.

Κατά τα άλλα, σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Το Σαββατοκύριακο στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον, θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα.

Με ανακοίνωσή της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακαλεί τους φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.