Skip to main content

Ίβιτς: Οι στημένες φάσεις ήταν το αδύνατό μας σημείο (video)

«Είναι μεγάλο σκορ, αλλά συνεχίζουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Δικεφάλου

Ιδιαίτερα απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς αναφορικά με την αντιμετώπιση των παικτών του στα στημένα με δηλώσεις του μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Σάλκε.

Συγκεκριμένα ο προπονητής του Δικεφάλου δήλωσε στην κάμερα του Cosmote TV:

«Δεν θα έλεγα ότι είχαμε άγχος. Τα στημένα ήταν αδύνατο σημείο μας σήμερα. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ώσπου δεχθήκαμε το πρώτο γκολ. Είναι μεγάλο σκορ, αλλά συνεχίζουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου:

Για τα αίτια της ήττας: «Όταν βλέπεις το σκορ, πιστεύω ότι είναι πλασματικό, δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα. Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά ούτε κι ο αντίπαλος έπαιξε τόσο καλά για να φανεί η διαφορά και να εξηγεί αυτό το σκορ. Αυτό που μας κόστισε σήμερα ήταν οι στημένες φάσεις. Ήταν ο Νο1 κίνδυνος, το γνωρίζαμε και πριν το παιχνίδι, για αυτό  διάλεξα και τόσους ψηλούς παίκτες στην ενδεκάδα. Αλλά δεν είχαμε καλή αντίδραση στη δεύτερη μπάλα μετά το στημένο. Και στο πρώτο και στο τρίτο γκολ είχαμε αυτή την κακή αντίδραση κι η μπάλα έμεινε στην περιοχή. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποιες φάσεις που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να ξεχάσουμε. Έχουμε παιχνίδι σε τρεις ημέρες κι οι ήττες είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».

Γιατί μετά το 20λεπτο ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βγάλει φάσεις και να απειλήσει: «Υπήρχε ένας αντίπαλος που είναι μία έμπειρη ομάδα που παίζει δυνατά παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Έχουν διαφορετικό ρυθμό από τον δικό μας. Και παρ’ όλα αυτά δεν πιστεύω ότι απειληθήκαμε ιδιαίτερα, ίσως μόνο μετά το δεύτερο γκολ. Μέχρι το δεύτερο γκολ ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι, είχαν παραπάνω μπάλα στα πόδια από εμάς. Δεν μπορώ να πω για ποιον λόγο ο Ουάρντα έκανε στο τέλος μόνο κάποιες ευκαιρίες. Είναι θετικό που σα νέος παίκτης  μπήκε βοήθησε και ήθελα να δείξει, έχοντας καλές ενέργειες».

Γιατί ο ΠΑΟΚ επηρεάστηκε κι έριξε την απόδοση του μετά το γκολ που δέχτηκε: «Όταν δέχεσαι γκολ είναι λογικό να πέσεις να απογοητευτείς. Αυτό δε μας κόστισε στο πρώτο ημίχρονο, δεχτήκαμε ένα γκολ από το πουθενά, μέχρι τότε δε μας είχαν απειλήσει ιδιαίτερα. Μετά το δεύτερο γκολ σχεδόν όλες οι ομάδες πέφτουν ψυχολογικά. Είναι κομμάτι που πρέπει να διορθώσουμε και να δουλέψουμε παραπάνω».

Για την επιλογή του 3-5-2: «Παίξαμε ένα σύστημα που δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Το παίξαμε στα τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα κι όχι τυχαία. Στα πλάγια οι παίκτες που έχουν είναι box-to-box και θέλαμε να μη μας απειλήσουν, όπως και έγινε. Κι εμείς δεν απειλήσαμε, ίσως στο πρώτο 20λεπτο ο Λέοβατς. Επειδή έχουν γρήγορους πλάγιους από τις πίσω ζώνες για αυτό παίξαμε με αυτό το σχήμα. Αυτοί οι παίκτες της Σάλκε σήμερα δε δημιούργησαν κάτι, οι οποίοι είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της γερμανικής ομάδας σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια».

Για το αν υπάρχει κάτι θετικό από αυτό το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ: «Κόντρα σε μία ομάδα όπως η Σάλκε, δεν είμαι ευχαριστημένος για το πώς αντιδράσαμε μετά το γκολ, αλλά είναι κάτι που για τη νέα ομάδα που χτίζουμε είναι μία εμπειρία. Εμείς είχαμε κάτι άλλο στο μυαλό μας πριν από αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε με το πλασματικό σκορ. Πληρώσαμε την κακή αντίδραση στις δεύτερες μπάλες στα στημένα».

Για το δεύτερο παιχνίδι στη Γερμανία: «Πρώτα θα συγκεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο έχουμε παιχνίδι την Κυριακή. Μετά θα οργανωθούμε για τον αγώνα της Τετάρτης. Χάσαμε με μεγάλο σκορ, αλλά θα πάμε να παίξουμε για το καλύτερο στο δεύτερο παιχνίδι, να κάνουμε το παιχνίδι μας».

 

Από τη μεριά του, ο Μάρκους Βάιντσιρλ χαρακτήρισε «δίκαιη» την επικράτηση της Σάλκε ενώ δεν παρέλειψε να εξαίρει την ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των Βασιλικών Μπλε:

«Είμαι ευχαριστημένος από το σκορ. Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για τον επαναληπτικό αγώνα. Τα πρώτα 10 λεπτά επηρεαστήκαμε από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο αλλά στη συνέχεια είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και κερδίσαμε δίκαια».

Για το πού κρίθηκε το παιχνίδι και αν έπαιξαν ρόλο τα στημένα: «Δεν θέλω να μιλήσω για τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ αλλά για τα δυνατά σημεία της Σάλκε. Στην αρχή δεν παίξαμε καλά αλλά μετά είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και η ομάδα μου επέβαλλε το ρυθμό της».

Για το αν το 3-0 είναι ονειρικό αποτέλεσμα : «Ναι πλέον είμαστε το φαβορί. Είμαι ευχαριστημένος και πλέον είναι η πρόκριση στα χέρια μας».

Για το 50ο γκολ του Χούντελαρ με τη Σάλκε: «Για το 3ο γκολ χαίρομαι που ήταν το 50ο του Χούντελαρ αν και δεν το ήξερα. Ήταν τραυματίας και χαίρομαι που επανήλθε και σκόραρε».

Για το αν περίμενε ένα εύκολο παιχνίδι: «Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με το σύστημά του, εμείς προσαρμόστηκε, το αντιμετωπίσαμε, επιβάλαμε το ρυθμό μας και κερδίσαμε δίκαια».

Για το αν αυτή η απόδοσή ήταν μια συνέχεια καλών παιχνιδιών για την ομάδα του και ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ ξεχώρισε: «Φυσικά υπάρχει μια εξέλιξη, αρχικά επηρεαστήκαμε από ατμόσφαιρα αλλά μετά δείξαμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Ο Ενρίκε είναι ένας πολύ καλός παίκτης αλλά και άλλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι πολύ ποιοτικοί και χαίρομαι που δεν θα παίξουν στη ρεβάνς».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Εντυπωσιακή!»

Για το ματς με Κολωνία που ακολουθεί: « Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση. Είναι δύσκολο το ματς που έρχεται αλλά κάναμε ένα σωστό παιχνίδι και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».