Skip to main content

Κατώτερος της περίστασης ο ΠΑΟΚ, άνετη νίκη (3-0) για τη Σάλκε (video)

Με πρωταγωνιστή τον Μαξ Μέγερ οι Βασιλικοί Μπλε κλείδωσαν την πρόκριση στους ''16'' -Χωρίς Λέοβατς,Μάτος και Βαρέλα ο Δικέφαλος στον επαναληπτικό

Την ήττα με 0-3 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Σάλκε στην Τούμπα για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση της φάσης των ''32'' του Europa League

Ο Δικέφαλος φάνηκε να χάνει την ψυχολογία του αφού δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Γκουίντο Μπουργκστάλερ (ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τη φανέλα των Βασιλικών Μπλε) και εν συνεχεία στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη ισοφάριση με τη Σάλκε να είναι αυτή που τελικά κατάφερε να σκοράρει δις με τους Μαξ Μέγερ (MVP της αναμέτρησης) και Κλας Γιαν-Χούντελαρ (έφτασε τα 50 γκολ στην καριέρα του στα κύπελλα Ευρώπης).

Ο επαναληπτικός αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη και ώρα 19:00 στη Veltins Arena του Γκελζενκίρχεν ενώ ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μάριν Λέοβατς, Λέο Μάτος και Φερνάντο Βαρέλα που συμπλήρωσαν κάρτες.

Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας την ώθηση των φιλάθλων του που κατέκλησαν το γήπεδο και είχε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης όταν στο 5΄, ο Μυστακίδης γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς την περιοχή της Σάλκε και ο Μάτος με σουτ από πλάγια θέση την έστειλε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φέρμαν.

Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενουμένων στην αναμέτρηση καταγράφηκε στο 17΄όταν ο Σταμπουλί σούταρε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου ενώ στο 24΄ο πορτιέρε του Δικεφάλου μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Κολάσινατς.

Οι Βασιλικοί Μπλε ευτύχησαν να προηγηθούν στο 27΄όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Σεπφ από τα δεξιά, ο Νάλντο πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Μάτος στον αέρα με τον Γλύκο αρχικά να αποκρούει αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στην προσπάθεια του Μπουργκστάλερ που από κοντά έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων για το 0-1.

Στο 34΄ο Λέοβατς δέχθηκε κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Σεπφ και συμπλήρωσε κάρτες γεγονός που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί στον επαναληπτικό αγώνα της Γερμανίας,

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 44΄ο Μάτος σέντραρε επικίνδυνα από τα αριστερά αλλά ο Φέρμαν απομάκρυνε με τις γροθιές.

Ο Βλάνταν Ίβιτς προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο περνώντας στο γήπεδο τον Κάμπος αντί του Μυστακίδη ενώ πλήγμα για την ομάδα του αποτέλεσε η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Μάτος καθώς μετά τον Λέοβατς και ο Βραζιλιάνος μπακ χάνει τον επαναληπτικό.

Η κατοχή της μπάλας ήταν ελαφρώς υπέρ της Σάλκε (44%-56%) και οι Βασιλικοί μπλε έχασαν την πρώτη καλή στιγμή στο 67΄όταν μετά από συνδυασμό των Καλιγκιούρι-Κολάσινατς η μπάλα έφτασε στον Μέγερ που έβγαλε σέντρα-σουτ από τα αριστερά με τον Γλύκο να διώχνει με τις γροθιές.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης αλλά τελικώς η Σάλκε ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει κλειδώνοντας από απόψε την πρόκριση στους ''16'' του Europa League.

Στο 82΄ο Χέβεντες σέντραρε από τα αριστερά και ο Μέγερ με σκαστή κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γλύκου για το 0-2.

Τέλος στο 90΄οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Χούντελαρ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέγερ από τα αριστερά, η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στον Ολλανδό στράικερ που με δυνατό πλασέ έκανε το τελικό 0-3. Μάλιστα αυτό το γκολ αποτελεί το 50ο του άσου της Σάλκε στη διοργάνωση του Europa League.

O Δικέφαλος έχασε καλή ευκαιρία να βάλει ένα γκολ όταν στο 90΄+ 2΄ο Ουάρντα σούταρε δυνατά αλλά ο Φέρμαν εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία παραχωρώντας κόρνερ.





Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (Ενρίκε 76΄), Μυστακίδης (Κάμπος 55΄) , Σάκχοφ, Αθανασιάδης (Ουάρντα 85΄), Βαρέλα.

Σάλκε (Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Καλιγκιούρι (Κονοπλιάνκα 78΄), Χέβεντες, Κολάσινατς, Μέγερ, Γκορέτσκα, Σταμπουλί, Μπουργκστάλερ (Χούντελαρ 84΄), Σεπφ (Κερέρ 46΄), Νάλντο, Νάστασιτς.

 

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

-Λήξη της αναμέτρησης. ΠΑΟΚ-Σάλκε 0-3.

-90' + 2' : Δυνατό σουτ του Ουάρντα με τον Φέρμαν να εκτινάσσεται στη δεξιά του γωνία παραχωρώντας κόρνερ.

-Τρία λεπτά καθυστερήσεις στην αναμέτρηση.

-90' : Γκολ για τη Σάλκε με τον Χούντελαρ. Εκτέλεση φάουλ του Μέγερ από τα αριστερά και η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στον Χούντελαρ που με δυνατό πλασέ έκανε το 0-3. Αυτό μάλιστα είναι το 50ο γκολ του Ολλανδού στράικερ στα κύπελλα Ευρώπης.


-89': Κίτρινη κάρτα στον Βαρέλα για τράβηγμα στον Κονοπλιάνκα. Ο Καποβερντιανός άσος χάνει και αυτός τη ρεβάνς!

-85΄: Aλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Ουάρντα να περνά στο γήπεδο αντί του Αθανασιάδη.

-84΄: Αλλαγή για τη Σάλκε με τον Χούντελαρ να περνά στο γήπεδο αντί του Μπουργκστάλερ.

-82΄: Γκολ για την Σάλκε με Μέγερ. Σέντρα του Χέβεντες από τα αριστερά και σκαστή κεφαλιά του Μέγερ που κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γλύκου.


-81' : Σουτ... της απελπισίας για τον Κάμπος με στόχο το ασθενοφόρο του σταδίου.

-78΄: Αλλαγή για τη Σάλκε με τον Κονοπλιάνκα να περνά στο γήπεδο αντί του Καλιγκιούρι.

-76' :  Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Ενρίκε να περνά αντί του Μπίσεσβαρ.

-75' : Επικίνδυνη σέντρα του Κολάσινατς από τα αριστερά αλλλά ο Κερέρ δεν καταφέρνει με προβολή να βρει τη μπάλα.

-67΄: Συνδυασμός Καλιγκιούρι-Κολάσινατς με τη μπάλα να φτάνει στον Μέγερ που έβγαλε σέντρα-σουτ από τα αριστερά με τον Γλύκο να διώχνει με τις γροθιές.

-66΄: Κίτρινη κάρτα στον Νάστασιτς για παρατεταμένο κράτημα στον Κάμπος.

-Στο 44%-56% η κατοχή υπέρ της Σάλκε μετά από 65 λεπτά αγώνα.

-Όρθιος και ο Τσούπο-Μοτίνγκ που προθερμένεται για τους Βασιλικούς Μπλε.

-56΄: Κίτρινη κάρτα για τους Κολάσινατς και Μάτος. Πλήγμα για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Εστράδα του... έκοψε κυριολεκτικά τα φτερά ενόψει του επαναληπτικού με τον Βραζιλιάνο να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής όπως και ο Λέοβατς.

-55΄: Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Κάμπος να περνά αντί του Μυστακίδη.

-Προθέρμανση για τους Ενρίκε-Ουάρντα-Χαρίση. Χούντελαρ, Μπαντστούμπερ και Κονοπλιάνκα κάνουν προθέρμανση για τη Σάλκε.

-51' :Κίτρινη κάρτα στον Γκορέτσκα για διαμαρτυρία.

-Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τη Σάλκε να πραγματοποιεί αλλαγή καθώς ο Κερέρ πέρασε στο γήπεδο αντί του Σεπφ.

Ημίχρονο στην Τούμπα με τη Σάλκε να έχει προβάδισμα ενός γκολ χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Γκουίντο Μπουργκστάλερ από το 27΄.


-Ο Μάρκους Βάιντσιρλ σήκωσε για προθέρμανση τον νεαρό Γερμανό αμυντικό, Κερέρ.

-44΄: Επικίνδυνη σέντρα του Μάτος από τα δεξιά αλλά διώχνει με γροθιές ο Φέρμαν.

-34΄: Κίτρινη κάρτα στον Λέοβατς για σκληρό μαρκάρισμα στον Σεπφ. Ο Κροάτης μπακ χάνει τον επαναληπτικό αγώνα της επόμενης Τετάρτης στο Γκελζενκίρχεν.

-Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο γκολ του υψηλόσωμου επιθετικού στα κύπελλα Ευρώπης και πρώτο ευρωπαϊκό με τη φανέλα της Σάλκε ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε αγωνιστεί βασικός κόντρα στον ΠΑΟΚ με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης στις αναμετρήσεις για την ίδια διοργάνωση το καλοκαίρι του 2012.

-27΄: Γκολ για τη Σάλκε με τον Μπουργκστάλερ. Εκτέλεση φάουλ του Μέγερ από τα δεξιά, ο Νάλντο πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Μάτος στον αέρα με τον Γλύκο αρχικά να αποκρούει αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στην προσπάθεια του Αυστριακού επιθετικού που από κοντά έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων.

-24': Σουτ του Κολάσινατς από μακρινή απόσταση χωρίς να απειλήσει τον Γλύκο που μπλόκαρε σταθερά.

-19': O Μυστακίδης βρήκε ωραία τον Λέοβατς αλλά αυτός δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Φέρμαν. Ορεξάτος ο Κροάτης μπακ του ΠΑΟΚ απόψε.

-17΄: Σουτ του Σταμπουλί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου χωρίς να απειλήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα.

-Εκτός γηπέδου ο Λέοβατς που δέχεται ιατρική βοήθεια από το επιτελείο του Δικεφάλου.

-8': Εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ από τα δεξιά το οποίο έδιωξε με γροθιές ο Φάρμαν αλλά ο διαιτητής Εστράδα υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Σάκχοφ στον Γερμανό πορτιέρε.

-7': Κίτρινη κάρτα στον Σεπφ για μαρκάρισμα στον Λέοβατς.

-5': Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ!. Ο Μυστακίδης γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς την περιοχή της Σάλκε και ο Μάτος με σουτ από πλάγια θέση την έστειλε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φέρμαν!

-Με σύστημα 3-5-2 παρατεταγμένες και οι δύο ομάδες στο χορτάρι της Τούμπας.

-Και ο μεγάλος αγώνας ξεκινά!

-Εκτός 18αδας για τους φιλοξενούμενους που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη με 22 παίκτες έμειναν οι Βελενρόϊτερ, Ρίτερ, Νιούμαν και Αόγκο.

-O Κλας Γιαν-Χούντελαρ κυνηγά το 50ο του γκολ στα κύπελλα Ευρώπης.

 -Κρέσπο, Λέοβατς, Βαρέλα και Μάτος είναι στο όριο καρτών ενώ αντίθετα από τη Σάλκε δεν κινδυνεύει κανείς για τον επαναληπτικό αγώνα.

-Αντίθετα για τον ΠΑΟΚ συνδετικός κρίκος των αγώνων του 2013 με το σήμερα είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι της Γερμανίας και ως βασικός στο παιχνίδι της Τούμπας όπου μάλιστα είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον Δικέφαλο. Παράλληλα στο ρόστερ του Δικεφάλου ήταν και ο Παναγιώτης Γλύκος αλλά βρέθηκε σε αμφότερες τις αναμετρήσεις στον πάγκο καθώς βασικός είχε αγωνιστεί ο Σανθ Χακόμπο.

-Σημειώνεται ακόμη ότι ο τερματοφύλακας Ραλφ Φέρμαν βρέθηκε στον πάγκο των βασιλικών μπλε και στις δύο αναμετρήσεις καθώς βασικός είχε αγωνιστεί ο Τίμο Χίλντεμπραντ.

-Μάλιστα σε εκείνες τις διπλές αναμετρήσεις βρίσκονταν στο ρόστερ της Σάλκε οι Μπένεντικ Χεβέντες, Λέον Γκορέτσκα και Μαξ Μάγιερ. ο αρχηγός των βασιλικών μπλε αγωνίστηκε βασικός και στις δύο αναμετρήσεις με τον Μάγιερ να αγωνίζεται βασικός στο παιχνίδι της Γερμανίας και αλλαγή στο αντίστοιχο της Τούμπας ενώ ο Γκορέτσκα αγωνίστηκε μόνο ως αλλαγή στο παιχνίδι της Veltins Arena.

- Η ατμόσφαιρα του γηπέδου πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα:

-Το 2013-14 ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πάλι αντίπαλος της Σάλκε, αλλά αυτή τη φορά για τα προκριματικά του Champions League και απέσπασε 1-1 στην Γερμανία, ενώ ηττήθηκε με 3-2 στην Τούμπα και συνέχισε στους ομίλους του Europa.

-Το 2013-14 ήταν η Μπενφίκα που βρέθηκε στο δρόμο του και το στοπ των Πορτογάλων ήρθε με ήττα 1-0 στην Τούμπα στο πρώτο ματς και 3-0 εκτός.

-Την ακριβώς επόμενη σεζόν (2011-12) πέρασε πάλι στην επόμενη φάση, αλλά βρήκε μπροστά του την Ουντινέζε, από την οποία αποκλείστηκε μετά από λευκή ισοπαλία στην Ιταλία και ήττα με 3-0 στην ρεβάνς της Τούμπας.

-Το 2010-11 αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα και πήρε ισοπαλία στην Ρωσία με 1-1 χάρη σε γκολ του Μουσλίμοβιτς.

-Αυτή είναι η 4η φορά που ο Δικέφαλος περνά στη φάση των «32» του θεσμού.

-Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ για φέτος που μετρά πέντε νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες από την Καραμπάγκ.

-Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Σάκχοφ, Αθανασιάδης, Βαρέλα.

Σάλκε (Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Καλιγκιούρι, Χέβεντες, Κολάσινατς, Μέγερ, Γκορέτσκα, Σταμπουλί, Μπούργκσταλερ, Σεπφ, Νάλντο, Νάστασιτς.

-Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας.