Skip to main content

Η Μέι απαντά στις απειλές για βέτο σε συμφωνία Brexit

Μια καλή συμφωνία για τη Βρετανία μπορεί επίσης να είναι καλή συμφωνία για τα άλλα κράτη μέλη, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η Τερέζα Μέι απέκρουσε τις προειδοποιήσεις από τα κράτη μέλη της ανατολικής Ευρώπης ότι θα ασκήσουν βέτο σε μια συμφωνία Brexit, υποστηρίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων να φτάσουν σε συμφωνία.

«Οι 27 θα υπογράψουν συμφωνία μαζί μας», τόνισε καθώς μετέβαινε στην Νέα Υόρκη για να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Θα διαπραγματευτούμε μαζί τους. Και όπως λέω, θα είμαστε φιλόδοξοι στο τι θέλουμε να δούμε για τη Βρετανία. Μια καλή συμφωνία για τη Βρετανία μπορεί επίσης να είναι καλή συμφωνία για τα άλλα κράτη μέλη. Πιστεύω στις καλές εμπορικές σχέσεις», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Βρετανία ξυπνάνε κάθε πρωί και μετά πάνε να δουλέψουν για μια αμερικανική εταιρία», σχολίασε, προσθέτοντας πως «θα τους μιλήσω και θα τους ακούσω στο πού δίνουν έμφαση και σε τι θέλουν να αντιμετωπίσουμε».

Η πρωθυπουργός έδωσε μια «διπλωματική» σύμφωνα με το Bloomberg απάντηση, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τα σχόλια του υπουργού Εμπορίου, Λίαμ Φοξ, πως οι βρετανικές εταιρίες είναι «τεμπέλικες και χοντρές». «Όλοι διατυπώνουμε τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό που κάνει ο Λίαμ είναι να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να εξάγουν, το οποίο είναι σημαντικό κομμάτι του ρόλου του ως υπουργού Εμπορίου».

«Θα εξασφαλίσουμε τη σωστή συμφωνία για τη Βρετανία», κατέληξε η Μέι, η οποία πιέζεται πολύ ώστε να διατηρήσει το εκτόπισμα του Λονδίνου ως χρηματοοικονομικό κέντρο.