Skip to main content

«Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης»: Εκδήλωση του ΕΕΘ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Όπως αναφέρθηκε η υποεκπροσώπηση των γυναικών στις επιχειρήσεις συνεπάγεται απώλεια κερδών και άλλων ωφελειών για τις εθνικές οικονομίες

Με την εκδήλωση «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης» η οποία διοργανώθηκε Τετάρτη 15/03/2023, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τίμησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την ημέρα της γυναίκας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του ΕΕΘ, με σημαντικές ομιλίες και τοποθετήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει αναπτυχθεί στο επιμελητήριο ώστε οι γυναίκες να έχουν κεντρικό ρόλο στη διοίκηση του, αναφέροντας χαρακτηριστικά την δημιουργία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, αλλά και την μεγάλη σε σχέση με προηγούμενες θητείες, συμμετοχή γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, οι οποίες ανέρχονται σε 11 ανάμεσα στους 51 συμβούλους.

Στις ικανότητες, την ισχυρή θέληση, το ένστικτο, την οργανωτικότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα, καθώς και την απαραίτητη ευελιξία που απαιτείται στο χώρο της εργασίας και των επιχειρήσεων, πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει το γυναικείο φύλλο, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Άννα Νικηφορίδου.

Η κ. Νικηφορίδου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποεκπροσώπηση των γυναικών στο χώρο των επιχειρήσεων, τονίζοντας πως η υποεκπροσώπηση αυτή «συνεπάγεται απώλεια κερδών και άλλων ωφελειών για τις εθνικές οικονομίες».

Υπόλοιπες ομιλήτριες οι οποίες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και ανέλυσαν την δική τους εμπειρία ήταν:

Η Οικονομολόγος – Νομικός η οποία έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα ως Τομεάρχης Βορείου Ελλάδος της Eurobank, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση της Διοικητικής Οικονομικής Διευθύντριας στο Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος κ. Κωνσταντία Παπαποστόλου.

Η επιτυχημένη επιχειρηματίας σε δυο κλάδους και Α΄αντιπρόεδρος του ΕΕΘ κ. Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη.

Η επίσης επιτυχημένη επαγγελματίας και πρώτη γυναίκα εκλεγμένη στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ από τη Β. Ελλάδα και πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του ΕΕΘ κ. Φανή Μπλιούμη.

Η κάτοχος πτυχίου νομικής, προϊσταμένη διευθύνσεως του ΕΕΘ κ. Παρέση Δήμου.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Αισθητικών Β. Ελλάδος κ. Εύη Μωυσόγλου.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ παρενέβη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας  Zoom.

Ολιγόλεπτη βιντεοσκοπημένη τοποθέτησης απέστειλε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Χαιρετισμούς απεύθυναν:

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών ( Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Καραγιάννη.

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης μέλος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Κωνσταντίνα Αδάμου.

Το μέλος της επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Σοφία Μαυρίδου ανάγνωσε μια σύντομη τοποθέτηση της προέδρου του ICC WOMEN HELLAS κ. Άννας Καμαρίδη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, ενώ στις γυναίκες που παρεβρέθησαν μοιράστηκε από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Η σύνθεση της επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι η εξής:

Πρόεδρος: Άννα Νικηφορίδου

Μέλη:

Έφη Δεμιρτζόγλου

Σοφία Μαυρίδου

Χρήστος Νικολόπουλος

Στίβη Σιωζοπούλου

Αναστασία Τζαμπαζλή