Skip to main content

Ψήφισμα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

Το ΔΣ του ΕΕΘ ζητά τον άμεσο τερματισμό της εμπόλεμης σύρραξης και την απελευθέρωση των ομήρων

Ψήφισμα μέσω του οποίου καταδικάζει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας στον πόλεμο και τάσσεται υπέρ της ειρήνης και του τερματισμό της φρίκης στην Λωρίδα της Γάζας εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, καλεί την Ελληνική κυβέρνηση, τον Έλληνα πρωθυπουργό, και όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων να εξαντλήσουν κάθε μέσο προς την κατεύθυνση κατάπαυσης του πυρός και τερματισμού της εμπόλεμης σύρραξης, όπως και απελευθέρωσης των ομήρων.

Αναλυτικά το κείμενο του Ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΕΘ

Άμεσος τερματισμός της εμπόλεμης σύρραξης στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων.

Ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Ζορπίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας τις ανησυχίες των επαγγελματιών που εκπροσωπούμε, εκφράζουμε τη θλίψη και την αγανάκτηση μας για την άδικη απώλεια ζωών, ισραηλινών και παλαιστίνιων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες άμαχοι, και αθώα μικρά παιδιά.

Τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης και υποστηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη το δίκαιο αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της εμπόλεμης σύρραξης στη Λωρίδα της Γάζας και για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων, ώστε να μπει τέλος στη φρίκη που ζουν χιλιάδες άνθρωποι και να γυρίσουμε όσο πιο σύντομα αυτή τη «μαύρη σελίδα» της παγκόσμιας ιστορίας.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, τον Έλληνα πρωθυπουργό, και όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών και συμμαχιών να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξαντλήσουν κάθε μέσο προς την κατεύθυνση αυτή.  

Η ειρήνη στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και παγκόσμια, είναι ο μονός δρόμος για ευημερία και η μόνη εγγύηση αποφυγής  ευρύτερων συρράξεων και μεγαλύτερης καταστροφής, με ακόμη πιο επώδυνες συνέπειες.

Κάθε ζωή είναι πολύτιμη!

Όταν σκοτώνονται παιδιά και άμαχοι, δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι παρατηρητές!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ