Skip to main content

Γραμματίδης: Απομιμήσεις Παπανδρέου-Καραμανλή οι Τσίπρας-Μητσοτάκης

Δεν θα παραδώσουμε το μέλλον των παιδιών μας στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Νέα Πορεία - Νέα Ελλάδα.

της Βάσιας Μπάρμπα

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος Νέα Πορεία - Νέα Ελλάδα κι επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γραμματίδης παρουσίασε το περίγραμμα των θέσεων της Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας στα καίρια θέματα της οικονομίας, του ασφαλιστικού, της εργασίας, του πρωτογενούς τομέα, της υγείας, της παιδείας, της εθνικής ασφάλειας, της εξωτερικής πολιτικής, του πολιτισμού και του τουρισμού. 

«Δεν θα παραδώσουμε το μέλλον των παιδιών μας στον κ. Λεβέντη, στον κ. Θεοδωράκη, στον κ. Φλαμπουράρη, στην κ. Γεννηματά, στον κ. Τσίπρα, ούτε και στην νέα - όχι την παλιά - Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Γραμματίδης, ενώ αποκάλεσε «ατυχείς απομιμήσεις» του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντίστοιχα.

Υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον τουρισμό, ο οποίος όπως είπε είναι η βασική πηγή πλούτου για τη χώρα. «Ο τουρισμός πρέπει να αλλάξει πορεία και να αναπτύξουμε ποιοτικό τουρισμό, δίνοντας βάση στον δωδεκάμηνο τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές του. Δεν πρέπει να αναπτύσσεται με ωραίες κυρίες - ή ακόμα και ωραίους κυρίους - που έχουν διατελέσει υπουργοί τουρισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον αγροτικό τομέα είπε πως το κόμμα του προτείνει διάκριση των αγροτών σε δύο μητρώα, με διαφορετική φορολόγηση.

Υπογράμμισε την ανάγκη τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ζητώντας την αναβίωση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, που «συστάθηκε αλλά ποτέ δεν λειτούργησε».

Πρότεινε ακόμη τη θέσπιση ενός οριζόντιου φορολογικού συντελεστή στο 18% για τα δύο πρώτα χρόνια και εν συνεχεία στο 12,5%.

Για τον φόρο ακινήτων, είπε πως το κόμμα του προτείνει τη διάκριση ανάμεσα στα αστικά, βιομηχανικά και αγροτικά ακίνητα.